ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

ADALET NEREDE

ADALET NEREDE

Değerli okurlarım

Hafta sonu Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Odasının daveti üzerine ilçemize Kuru Beyi Aşiretinin ileri gelenlerinden Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seyyit Eyüpoğlu ve Sayın Fakıbabın yeğenleri ziyaretimize gelmişlerdi. Hafta sonu onları Çarşamba’da ağırladık, güncel siyasi konuları, buradaki sıkıntıları paylaştık. Birbirimizle fikir teatisinde bulunduk. Güzel bir birliktelik oldu. Yakın zamanda tekrar buluşmak üzere onları Ankara’ya uğurladık.

 

ADALET NEREDE
Değerli okurlarım,
Hani Ak Parti neden oy kaybetti diyorlar ya şimdi sizinle bir olay paylaşacağım.

Takdirini size bırakayım.
Yaklaşık bir yıl önce Çarşamba’da yıllardır hizmet veren Çarşambanın köklü işyerlerinden olan amme hizmeti yapan bir taksi durağını Belediye bir proje sebebiyle yıkmış ve Ada parkta kimsenin bulunmadığı bir bölgeye göndermiştir. İnsanların ekmeğiyle oynamaktan geri kalmayan zihniyetler Cuma günü yine işbaşındaydı. Artık Çarşambada adaleti hakkı arar olduk. Bu yazdıklarım yaşanmış olaylar gerçektir. Büyükşehir yasası yürürlüğe girince bazı şartlar değişmişti anayollar büyükşehire geçmişti, ara yolların ilçe belediye kontrolünde olması ulaşımın ve şoför esnafının sıkıntıları UKAME adı verilen birime geçmişti. Durak yıkıldıktan sonra mağdur olduk. Şahsım aynı zamanda Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyesiyimdir. Uzun uğraşmalar ve önümüze çıkan engeller rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesine taksi durağı için başvuru yaptık. Bizlerin sıkıntılarını kulak veren Büyükşehir Belediyesi bizim sıkıntılarımız yerinde incelerdirler. Yaklaşık bir ay önce Çarşamba Ticaret Borsası önünde bizlere iki araçlık bir taksi taksi durağı vermiştir. 02/10/2015Tarihli ve 13471 Sayılı dilekçemizi 2015/02-32 Sayılı kararla sonucu bağlanmış ve resmileşmiştir. İşte Mağlum ilçe belediyesi ekipleri ve Belediye Başkanı bu kararı kabullenemez oldular. Bu karadan 1 ay gibi bir süre geçmesine rağmen ilçe belediyesi bu karara uymak istemedi.Bizler şoför esnafı olarak bu karardan oldukça memnun olduk. Fakat durak yerimizin net ve trafiğe uygun olması için bize verilen yeri ilçe belediyesi bir türlü uygun hale getirmiyor.Bende bu konuyu ilçe trafik amiri ve Şoförler Odasıylapaylaştım. Onlarda elimize tapu gibi karar var, oradaki park yapılmaz tabelasını indirin. Onu taksi durağı ile işaretle boyayın ve trafiğe uygun hale getirin denilince bizde zaten bizimle ilgilenmeyenle ukame karalarını muhalefet eden UKAME de geçen kararları hiçe sayan kendine buyruk olan bir belediyeyi beklemedik, o park yapılmaz tabelasını indirdik, zaten trafik ekipleri bizi rahatsız edip o tabela orda olduğu sürece size ceza yazarız tehdidinde bulunuyorlardı. İki derede bir arada kalmıştık. Cuma günü Çarşamba Belediyesi Zabıta Müdür yeni durak yerimizi gelip bizi kamu malına zarar vermekten dava açmakla tehdit etti. O tabelayı kimin aldırdığını sordu. Şimdi soruyorum size bu işin adalet neresinde? 2015/02-32 Sayılı kararı uygulayamayan Çarşamba Belediyesi mi, yoksa taksici esnafı mı?
Değerli okurlarım, yıllardır insanları mağdur eden insan ekmeğiyle oynayan, esnafını mağdur eden bir belediyeye sahip olduğumuz hatırlatırım. İnsan ekmeğini gözyaşıyla yoğuran bir zihniyete sahibiz. Bizim büyükşehirden aldığımız bu kararı içine sindiremeyen alınan kararın kendilerine ulaşmadığını söyleyen bir zihniyetle karşı karşıya kaldık. Çarşamba Trafik Şubesine ve Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Odasına gelen karar Çarşamba Belediyesine gelmemiş. Sizce ne kadar inandırıcıdır. Sizin takdirinize bırakıyorum. Bizlerde bu adaletsizliğe karşı bu kararı veren Büyükşehir’i uyarıp ondan sonra hukuki yollara başvuracağız. Çarşamba Belediyesi ve Zabıta ekipleri hakkında adli yollara başvuracağız. Adında adalet yazan bir partinin idarecisinin yaptığını sizlerle paylaşmak istedim.
Ben bu anlattıklarımı sayın halkımızın takdirine bırakıyorum.6360 Sayılı yasanın bize tanıdığı ve 02/10/2015 ve 13471 Sayılı resmi yazımızın ve 2015/02-32 sayılı karara ilçe belediyesi neden karşı çıkmaktadır ve bu kararı neden uygulamak istememektedir. Ben hep resmi rakamlardan yazıyorum. Buna rağmen bu hukuksuzluk ve adaletsizlik neden yapılıyor. Bunu siz yorumlayın diyorum.
Çarşamba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekibinden iki memuru gönderip tabelanın orada olmadığını görüntülemek istemiş ama memurlar o tabelayı orada olduğunu gördüler ve resimlediler. Şimdi diyorum ki adalet ve adaletsizlikler arasında kaldığımızı bu ülkede adalet aramanın ne kadar zor olduğunu, isyanla söylemek isterim. Ben güçlüyüm benim dediğim olur denilse de kazın ayağı öyle olmayacaktır. Adalet birilerine rağmen yerini bulacaktır. Bir büyüğüm derdi, “oğlum her zaman adalet vardır. Bazen koşarak gider, bazende topallayarak gider. Sizinki topallayarakgidenlerdendir ”demişti. Ben haklı davamın arkasında duracağım diyorum. Bu makamların gelip geçici olduğunu ve insanların arasında yarın nasıl gezileceğini hangi yüzle bu insanların yüzüne bakılacağını merak ediyorum. Şunuda söyleyerek yazımı noktalayayım. Rızkı siz mi veriyorsunuz, yoksa yaratıcı olan Allah mı? Biz itikadı olan yarattığı kulunu yaratmadan önce rızkını veren Allah’a teslim olduk O’nun adaletine şu mübarek aylar hürmetine ellerimizi semaya açtık diyorum ve takdiri siz Çarşamba halkına bırakıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi