ADALET MYO’DA MEZUNİYET SEVİNCİ

ADALET MYO’DA MEZUNİYET SEVİNCİ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu’nun 2018-2019 Öğretim Yılı’nın Mezuniyet Töreni’nde geniş katılımlı programla gerçekleştirildi

2018-2019 Yılı Öğretim Yılı’nın ilk mezuniyet coşkusu Çarşamba ilçesi’nde bulunan Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’ndeki Adalet Meslek Yüksekokulunda yaşandı. 60 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

adalet5.jpg

KEÇELİGİL, “HER ZAMAN CÜZDANINIZDA ÖĞRENCİ KİMLİĞİ BULUNSUN”

Programda ilk olarak katılımcılara konuşma yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, “Adalet alanında çalışacak olan, bu alanda yetişmiş olan personel her zaman olduğu gibi yine bugünde ihtiyacı vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Adalet Bakanımızın açıkladıkları Yargı Reformu paketi var. Ülkemiz Yargı alanında gerçekten reformist bir takım çalışmalarla karşı karşıya. Giderek adalette kalitenin çıtası yükselecek gibi gözüküyor. Bütün bu çalışmalar eminim ki genç arkadaşlarımın çalışma döneminde daha güzel bir adalet ortamının sağlanmasında etkili olacaktır. Yine eminim ki hiç biriniz iş bulmakta zorlanmayacaksınız. Kısa süre içerisinde meslek alanlarınızda çalışmaya başlayacaksınız. İçlerinizden bir kısmı eminim dikey geçişle eğitimini sürdürmek isteyecektir. Onları da teşvik etmek isterim. Çünkü eğitimin sınırı yok. Hiçbir zaman eğitim limitli olarak değerlendirmeyin. Kendinizi geliştirmeye devam edin. İnsan durdukça yaşlanıyor. Durdukça yaşlanmamak için eğitiminizi sürdürün. Her zaman cüzdanınızda bir öğrenci kimliği mutlaka bulunsun.” İfadelerini kullandı. Keçeligil, öğrencilere gelecek hayatlarında başarı dileklerinde bulunarak ve velileri tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

adalet7.jpg

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı ise, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’in yoğun iş programı nedeniyle, kendisinin mezuniyet programına katıldığını belirterek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi ; “Velilerimiz öğrencilerimizi bizlere emanet ettiler. Bizlerde öğrencilerimizi çağdaş bilgilerle donatmaya çalıştık. Buna gayret ettik. Eminim ki bunda da başarılı olmuşuzdur. Tabi ki bu öğrencilerimizin öğrenimlerinde mutlaka eksikliklerimiz olmuştur. Ancak bundan sonraki sürecin gelişmeye açık bir süreç olduğu asla unutulmamalıdır. Öğrencilerimizden bilgilerini sürekli geliştirmelerini arzuluyoruz. Mezun arkadaşlarımızdan mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunlar ve bizim eksikliklerimizle ilgili bir tespitleri olursa bizlerle paylaşmalarını temenni ediyorum. Gelişmeyi böyle sağlayabiliriz.” diyerek mezun olan öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.
adalet1.jpg
Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Diploma töreninde ilk olarak dereceye giren ilk 3 öğrenciye diplomaları ve ödülleri takdim edildi. Daha sonra 60 öğrenciye diplomaları verildi. Diploma töreninin tamamlanması ile birlikte kep atma törenine geçildi. Adalet MYO binası önünde katılımcılarla birlikte mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler hep birlikte kep fırlattılar.
adalet6.jpg
Adalet MYO binasında gerçekleştirilen mezuniyet törenine Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba İlçe Müftüsü Osman Karagöz , OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı, akademisyenler, öğretim görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.
adalet2.jpgadalet3.jpg

adalet4.jpg


HABER: Nuri ŞEKER – Nurhan GÜZEL
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber