ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

ADALET – İ ARAMAK

ADALET – İ ARAMAK

Sayın Kılıçdaroğlu 'Adalet' aramak için yollara çıkınca, benim geçen hafta yazdığım köşe yazımda ki bir menkıbe aklıma geldi.

      Bizim dinimizde adaletin yeri ve önemi çoktur.  Adaletle ilgili yüzlerce yaşanmışlar vardır ve hep anlatılır. Dinimizde adalet timsali Hz.Ömer’dir.

      Her platformda Ömer’in adaleti dile getirilir. Örnek olması babında anlatılır. Adaleti aramak için Sayın Kılıçdaroğlu önce kendi partisinin icraatlarıyla yüzleşmelidir. Cumhuriyet tarihine denk olan CHP'nin bu ülkede adalet adına bir ivmesi var mıdır ki Kılıçdaroğlu adalet arar olmuştur.

       O rolünü oynuyor, muhalefetlik görevini yapmaktadır.  Âmâ bunu da yaparken inandırıcılığı vasfını siyasetçi kişiliğini de kaybettiğini söyleyelim. Şimdi gelelim adaleti arayalım.
       İslam’ın yayılmasından 3 asır sonra Arabistan bölgesinde bir Kral halkına zulüm eziyet ve işkence çektirmektedir. Halk perişan, açlık, sefalet içindedir. Ama Krala karşı ayaklanmaya da cesaretleri de yoktur. Halktan biri Kral sarayına gidip bu durumu bizim tabirimizle protesto etmek ister.

     Kralın askerlerini atlatır, sarayın bahçesine girer yanında götürdüğü kazma kürek ile bahçeyi kazmayı başlar. Beli bir zaman sonra Kral pencereden bakar ki, biri bahçeyi kazar, bahçıvan sanır oda değildir.

      Sarayın penceresinden o şahsa bağırır; ‘Sen ne yapıyorsun orada der. Bahçeyi kazan şahıs; Kralım senin sarayında Hz. Ömer’in adaletini arıyorum. Halk isyandadır, adalet istiyoruz der. Kral Askerlerine atın dışarı der. Sarayın bahçesinde atılır.

      Gel zaman- git zaman Kral bu olaya cevap vermeliyim der. Eline kazma küreği alıp şehrin meydanına gider başlar meydanı kazmaya, gelen geçen bakar, Kral delirmiş derler. Zamanla halk kralın etrafına dolar. Kralın sarayının bahçesini kazan şahıs da gelir.

      Merak eder "Kralım ne yapıyorsunuz" der, Kral, "bende Hz. Ömer döneminde yaşamış insanları sahabeleri arıyorum der." Ve halka bir ders vermiş olur. (Kur-an’ı Kerim Rad Suresi 11. Ayette; Siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz " der Mevla.
      Tarihimiz böyle örneklerler doludur. Abdülhamit Osmanlının içinde bulunduğu tüm çirkin kötü ve İslam dışı yaşantıya rağmen 33 yıl hüküm sürmüştür.

      Adalet yürüyerek aranmaz. Bu bir oyundur. Adaletsizliğin daniskası. CHP tarihinde yaşanmıştır. Devlet arşivlerini açıp insanlar öğrensin diyorum. Bu adalet arayışı insanları sokağa dökme, çekme oyunudur.  Ama Lider yanlıştır.

     Bu oyuna kimse gelmez, gelmeyecektir de zaten. Türkiye’de bazı konularda adalet olmadığını biz hep dile getiriyoruz, anlatıyoruz. Adalet için bizim de amuda mı kalkmamız gerek.

     Bu bir yaşantıdır, hayattır. İlahi adalet her zaman tecelli eder. Sınavda olduğumuz bu dünyada adaletin terazisi her zaman, her türlü oynar ama ahiret dünyasındaki terazinin şaşmadığını bilmenizi istiyorum.
       Sayın Kılıçdaroğlu her alanda, her konuda inandırıcılığını, güvenilirliğini yitirmiştir. Türkiye’nin acil bir ana muhalefete ihtiyacı vardır diyor Allah’ım butür insanlara akıl izan ve adalet anlayışı nasip et diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi