"ADALET BUYSA..."

ADALET BUYSA...
Çarşamba ilçesi İlkadım, Umut, Ataköy, Üç köprü gibi mahalleler ana grup yolu üzerinde yapılan kanalizasyon alt yapı ve asfaltlama çalışmalarının çevreye zarar verdiği iddiası ile mahalleli vatandaşlar toplanarak eylem yaptı.

Samsun Çarşamba ilçesi İlkadım, Umut, Ataköy, Üç köprü gibi mahalleler ana grup yolu üzerinde yapılan kanalizasyon alt yapı ve asfaltlama çalışmalarının çevreye zarar verdiği iddiası ile mahalleli vatandaşlar toplanarak yol kapatma eylemi gerçekleştirdiler. Vatandaşlar grup yolu üzerinde Büyükşehir Belediyesinin aylardır alt yapı çalışması nedeni ile kazılar yaptığını ancak yapılan çalışmaların durumu daha da kötü yaptığını iddia ettiler. Yol üzerinde asfalt yerine mucur dökülmesi sonrasında evinin camlarına ve kapısına taşların fırladığını, pis kanalizasyon kokusu nedeni ile evinde oturamadığını iddia eden Aynur Küçük, aylardır yalvardık yakardık ama kimse umursamıyor. Evimin 50 metre ilerisinde üç mahallelinin kanalizasyonu akıyor. Devletin mimarının, mühendisinin yaptığı proje ve işe bir bakın. Bu gün burada yaptığımız eylemin Çarşamba Belediyesi ile alakası yok. Derdimiz SASKİ iledir, onların yaptıkları ile ilgisizlikleri ile ilgili tepki gösteriyoruz. Alt yapıya Çarşamba Belediyesi bakmıyor. Akşama kadar toz yutuyoruz, pis kokuları çekmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Bir başka mahalleli Selma Akdağ ise, bu akşam İlkadım mahallesinde Çarşamba Belediye Başkanlığının iftar yemeği var diyerek yol üzerinde  çalışma yapıyorlar. Aylardır pis kokular, balkonumuza tozdan kokudan çıkamıyoruz dedi. Eylemler sırasında olay yerine gelen Mahalle Muhtarı Yaşar Akdağ'a da tepki gösteren Aynur Küçük, mahalleye sahip çıkacak olan sensin. Bu mahallelinin burasına sınırını aşacak geleceksin. Derdimizi sen anlatacaksın. Bu güne kadar AK Parti dedik, iyi insanlar dedik sustuk ama bu hale geldik. Biz yine AK Partiliyiz ama artık çaremiz kalmadı" diyerek tepki gösterdi. Muhtar ise alt yapı ve kanalizasyon çalışmasını yapacağız diyerek bizi mahvettiler. Bu gün bir de belediye başkanı iftar yemeği verecek buradan geçecek diyerek mucur döktüler tozda eklenince tamamen bittik. Kimse gelmez. Recep Tayyip Erdoğan halimi bir görse, yıllardır AK Partiye oy verdik kendi oyumuzla kepaze olduk. Yine seçim olsun yine vereceğiz ama bu hal de ne kimse neden çare olmuyor anlamadık" diyerek tepkisine devam etti.

Bir başka İbrahim Cici ise mahalleli ise bu grup yolu üzerinde 4 mahalle var. 60 yaşındayım ve benden önce mahalle olduk ama hala kanalizasyonu kaldırımı olmayan neler var buralarda" dedi. Ev fazla mağduriyet yaşayan ve evinin önünde toz ve kanalizasyona tepki gösteren Murat Küçük ise, "Hangi kapıyı çalarsak çalalım boş. Tüyü bitmemiş yetimin, vatandaşın hakkını getirip buraya gömüyorlar, ceketi alıp gidiyorlar. Yaptık mı yaptık, olan hiç bir şey yok. 1986- 2016 geçen yıl 30. 30 Yılın serüveni evim de b..k kokluyorum evimce cam açamıyorum, balkonumda bir bardak çay içemiyorum. Adalet buysa bu adalette ben yokum arkadaş. Hizmet için gelmediyseler yapmasınlar . Şu mübarek Ramazan ayında evimde bir iftar veremedim, bir kuran-ı kerim okutamadım. Balkonumda oturamıyorum. 2 aydır bir tanker gönderip su döktüremedim bu gün belediye başkanı gelecek diye su göndermişler, göndermeyin kardeşim belediye başkanı gelsin burayı bu rezilliği görsün. Bu mahallede 540 konut, 23 sokak var kanalizasyon yok. Bakanlığın 1983 yılında alelade bir yaptığı alt yapı başka bir şey yok. Kanalizasyonu da, yağmur suyu da her şey bu boruların içinde. Yapan yok, bakan yok. Burada ki sıkıntı Ayvacık yolu ile deniz sahiline giden kanalizasyon sorunu. Yeni hat yapıldı eski atla yeni hattın ucu söküldü "U" dönüşü yapılsa yine buradan çıkacak bu kanalizasyon . Devletin yolunu kazamıyorlarmış. Böyle bir bahane mi olur?

Eylem üzerine olay yerine Çarşamba ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Çarşamba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek emniyet tedbirleri aldılar ve eylem olay çıkmadan sona erdirildi.

HABER MERKEZİ

1.20160629110954.jpg

2.20160629111008.jpg

3.20160629111027.jpg

4.20160629111043.jpg

5.20160629111100.jpg

6.20160629111115.jpg

7.20160629111132.jpg

8.20160629111150.jpg

11.20160629111206.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber