Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Acılarımız son haftada arttı

Acılarımız son haftada arttı

Geçtiğimiz hafta Manisa'nın Soma İlçesinde meydana gelen Maden kazası sadece Soma'yı değil Ülkeyi yangın yerine çevirdi.

Bir kez daha Soma'da maden yangının da hayatını kaybeden 301 vatandaşımıza Allahtan rahmet diliyor,  kederli aileleri ailelerine sabırlar diliyoruz.

Allah bir daha Ülkemize böylesi felaketler yaşatmasın temennilerini diliyoruz ama;

Her felaketler sonrasında ülke olarak dersimizi almamız gerekirken hala ahbap- çavuş ilişkileri ile tüm işlerimizi yaptıkça yüreklerimizin daha çok yanacağı da ortada aşikardır.

Gündem de her türlü senaryolar da yer alıyor, dedikodularda, eylemlerde. Bir okuyucum birileri Soma'da canını , hayatını kaybederken, yüreklere yangın düşmüşken birileri Taksim' de eylem yapması mantıklı mı diyerek sordu. Her ikisi de aslında mantıksız.

Mantıklı olan ahbap- çavuş ilişkisi ile mi yoksa gerek işler mi yapılmış veya birilerine göz yumulmuş artık bunlar tez zamanda belirlenerek akrabam, tanıdığım, dostum demeden giden canların hesabı sorulmalıdır.

***

İHSAN UYANIK AĞABEYİM BAŞIN SAĞOLSUN... 

Rahmetli Ağabeyimden sonra en çok sevdiğim isim o. Dün acısını kısa bir sürede olsa paylaşmak için yanına gittim. Evet o Eski TEDAŞ İşletme Müdürüm İhsan Uyanık. O Rahmetli Efdal Ağabeyimle olan muhabbetini, dostluğunu ve kardeşliğini çok iyi bilirim. Kim ne derse desin ağabeydir, sevilen bir kişidir. Adeta ikinci ağabeyim gibi oldu. Onu nasıl sevdiğimi çok iyi bilir. Acımız bir...

Sevgili İhsan Uyanık, Salimet anayı ebediyyete uğurladı.  Son günlerde çok fazla sayıda sevdiklerimizi ebediyyete uğurladık. Ölümün genci, yaşlısı, vakitlisi veya vakitsizi yok. Ama Efdal Ağabeyimden sonra bir başka ağabeyimin üzüntülü halini görünce köye gitmeye cesaret edemedim.

Çünkü sevdiklerimin üzüntülü halini görmek beni daha kötü ediyor. Salimet ana 85 yaşındaydı. Allah'ım nur içinde yatırsın, Mekanını cennet bahçesi eylesin. Bir kere daha sevgili İhsan Ağabeyime başın sağ olsun dileklerimi iletiyorum. Bu saatten sonra ne yazarsak yazalım boş. Her ölümlünün tadacağı ölüm kapıyı çalınca söz biter. Dün de sözler bitti. Bundan sonra tüm ölmüşlerimizin ardından Fatiha okumak ve onlara bol bol dualar göndermekten başka. Rabbim hepimize hayırlı ve güzel ölümler nasip eylesin. Başın sağ olsun sevgili İhsan ağabeyim...

***     

BAŞKAN KÖKTAŞ KENDİNCE HAKLIDIR. ASIL SORUN TEŞKİLATLARDA...

Bir başka konu ile gündemi bira yumuşatalım. Bu gün herkes bizden yine AK Parti İlçe Başkanlığı konusunda yazı bekliyor biliyorum.

Çünkü dün ve önce ki günlerde Soma felaketinden sonra gelen ikinci soru bu oldu ve neden yazmadığımızı dile getirdiler. Hatta bizim İl Başkanı Sayın Fuat Köktaş'ı neden böyle yola gittiğini daha açık yaz diyerek sitem ettiler ama kendileri nedense ortaya çıkmıyor.

Aslına bakarsanız biz ortada ki sıkıntıları ve kimin kime yakın olduğunu yazdık kimseyi karalamadık, hakaret etmedik. Bu nedenle vicdanımız rahat. Bana sorarsanız Sayın Köktaş kendince haklıdır ve en doğru kararı vermiştir. Genel Merkez ne der bilemeyiz bekliyoruz. Ama aklıma gelen neden bize soranlar gidip kendileri Başkan Köktaş' a sormuyor? Gerisini gelişmelere göre aktarmaya devam edeceğiz.

 NOT: Bu gün 19 Mayıs. Yani Gençlik ve Spor Bayramı. Buruk , sessiz sedasız ve üzüntülü bir şekilde kutlayacağız. Herkese kutlu olsun...

Mutlu ve (sağ)lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi