Abladan şehit kardeşe asker selamı

Abladan şehit kardeşe asker selamı
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin, son yolculuğuna Eskişehir’de uğurlanıyor.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit olmuştu. Şehit askerlerden Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Uzman Onbaşı Şükrü Şahin’in şehit haberi, dün öğle saatlerinde askeri erkan tarafından ilk olarak Yenidoğan Mahallesi Birinci Dökümcüler Sokak’ta eşinden ayrı yaşayan annesi Şaziye Şahin’e, ardından öğrenilemeyen bir nedenden dolayı Eskişehir Açık Cezaevi’nde kalan baba Alişan Şahin’e verilmişti. 

KARDEŞE ASKER SELAMI

Şehidin cenazesi, dün Erzurum’da yapılan askeri törenin ardından askeri uçakla Eskişehir’e gönderilmişti. Annesinin yaşadığı evde helallik alınmasının ardından şehit Uzman Onbaşı Şahin’in naaşı, cenaze namazı için Reşadiye Camii avlusuna getirildi. Türk bayrağına sarılı cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında şehidin ablası Funda Şahin de askere eşlik etti. Kafasında, kardeşinin şapkası bulunan Şahin, askerlerle birlikte cenazeye tören yürüyüşü ile birlikte musalla taşına kadar eşlik etti. Daha sonra asker selamı veren acılı abla Funda Şahin, dakikalarca cenaze başında bekledi.

POLİSİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bu arada, şehit için tören düzenlenecek cami çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, törene katılacakları tek tek arayıp Reşadiye Camii avlusuna aldı.

Şehidin cenazesi, öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıpınar Şehitliği’ne defnedilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir