Abdullah Gül aday olacak mı?

Abdullah Gül aday olacak mı?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, “Şahsımla ilgili konularda benim ne düşündüğüm ve ne söyleyeceğim önemli olacak tabiî ki” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile ortak basın toplantısı düzenledi. Gül, toplantıda gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaştığını hatırlatarak, “Zamanı geldi demiştiniz. Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmak için acaba bu zaman bu haftaki olağan görüşme midir? Bununla bağlantılı olarak sizinle ilgili bir Bayburt formülü konuşuluyor. Eğer süreç sizi oraya götürürse acaba bunu mu tercih edersiniz yoksa erken seçimden yana mı olur tercihiniz?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

“Mahalli seçimlerden sonraki yapılacak seçimler cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğuna göre ve ona da 4-5 ay gibi kısa süre kaldığına göre artık mevzunun tartışılacak konunun bu olacağı aşikardı. Onun için bende herkesten önce bu işi konuşmanın artık zamanı geldi, konuşulacak dedim. Nitekim tabi öyle de realist olmamız gerekir. Tabi ki şahsımla ilgili de söz konusu olduğu için oturup arkadaşlarımla konuşacağım, tabi ki arkadaşlarımın içerisinde sayın Başbakan başta olmak üzere, ona göre bir karar vereceğimiz yol çizeceğimizi de söyledim. Tekrar da onu söylüyorum ama nihayetle şahsımla ilgili konularda benim ne düşündüğüm ve ne söyleyeceğim önemli olacak tabiî ki.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset