ABD: 'PKK ile herhangi bir görüşme yok'

ABD: PKK ile herhangi bir görüşme yok
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, düzenlediği günlük basın toplantısında, terör örgütü PKK ile doğrudan görüşmeler yapıldığına dair haberleri yalanlayarak, 'PKK ile doğrudan iletişim halinde değiliz. PKK, yabancı bir terör örgütüdür' dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, düzenlediği günlük basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kirby, İngiltere basınında ABD’nin PKK ile irtibat halinde olduklarına dair haberlerin yer aldığı hatırlatılarak, bu haberlerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı soruldu. Kirby soruya, “PKK ile doğrudan iletişim halinde değiliz. PKK, yabancı bir terör örgütüdür. Oturup PKK ile görüşmeler yapmıyoruz. PKK konusundaki tutumumuz da herhangi bir değişiklik yok. Şiddetten vazgeçmeleri, barış sürecini devam ettirmeleri gerekiyor ve Türkiye’deki Türkleri hedef alan saldırılarına da son vermeleri gerekiyor” yanıtını verdi.
Sözcü, basın mensuplarının PKK ile doğrudan bir görüşme olup olmadığı konusundaki ısrarı karşısında, “PKK ile doğrudan ya da dolaylı olarak herhangi bir görüşme yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir