ABD istedi Twitter kapattı

ABD istedi Twitter kapattı
Türkiye’de yolsuzluk iddialarının Twitter üzerinde yayılması sonrası özel hayatı ihlal eden paylaşımda bulunan hesapların kapatılmasını reddeden Twitter, ABD’de tam tersi bir uygulama gerçekleştirdi.

Twitter, geçtiğimiz günlerde sokak ortasında siyahi genç Michael Brown’ı öldüren polisin adını açıklayan Anonymous hacker grubunun hesabını polis memurunun adının açıklanmasından kısa bir süre sonra kapattı.

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Missouri eyaletinde silahsız siyahi genç Michael Brown’ın polis tarafından öldürülmesi sonucu binlerce siyahi ABD’li ırkçılık iddialarıyla sokaklara dökülmüştü. Anonymous hacker grubu ise kısa bir süre önce Brown’ın öldürdüğü iddia edilen polis memurunun adını ve soyadını Twitter hesabından paylaştı. Paylaşımdan kısa bir süre sonra Twitter ünlü hacker grubunun hesabını kapattı. Olay sonrası Anonymous grubu sözcüsü Twitter hesaplarının kapatıldığını doğruladı. Twitter’dan konu hakkında açıklama yapılmazken birçok kesim hesabın özel hayatın gizliliği ilkesinin ihlal edilmesinden dolayı hesabın kapatıldığını iddia etti. Bölge polisi ise hacker grubunun verdiği ismin yanlış olduğunu ifade etti.

Türkiye’de geçtiğimiz Aralık ayında yaşanan yolsuzluk iddiaları sonrası Türkiye, Twitter’dan özel hayatı ihlal eden ve yanlış bilgi veren hesapların kapatılmasını istemişti. Twitter ise açıklamasında bu hesapları kapatmayacağını dile getirmişti. Twitter’ın açıklamasından kısa bir süre sonra Türkiye’de geçici bir süre Twitter’a erişim yasaklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir