Abasov, "Ülkücüler sokaklara inmeyecek..."

Abasov, Ülkücüler sokaklara inmeyecek...
Çarşamba Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Nikbin Abasov ve ülkücü gençler, son günlerde ülkede ki Üniversitelerde yaşanan terör olayları nedeni ile " Teröre karşı Birlik beraberlik" mesajı vermek için MYO' da bir araya geldiler

Türkiye genelinde yaşanan terör olayları ve akabinde Üniversitelerde son zamanlarda sık sık yaşanan olaylar sonrasında tepkiler artmaya başladı. Bu tepkilerden birisi de OMÜ Çarşamba Mustafa Güneşdoğdu  Yerleşkesinde eğitim gören Hukuk ve İletişim Fakülte öğrencileri ile Ticaret Borsası Meslek Yüksek okulu öğrencilerinden oluşan Ülkücü gençlik MYO binasında bir araya geldiler.

 MYO Binası önünde toplanan Ülkücü gençlik adına Çarşamba Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Nikbin Abasov kısa bir konuşma yaptı.

abasov22.jpg

'Sokaklarda en çok şehit veren bizdik'

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Abasov, " Değerli Gönüldaşlarım, Ülküdaşlarım birer Türk ve Türk Milliyetçisi olarak siyasi görüşümüz ne olursa olsun, Türk  Milliyetçisi olarak görüşümüz ne olursa olsun öncelikle Türk olduğumuzun bilincine varmamız lazım. İkincisi Üniversiteler ilim, irfan ve bilim yuvası tahsil içindir. Buraya gelip bilmem şu kadar elektrik, su faturası verip daha sonra sokağa ineceksek hiç kimsenin buraya gelmesine gerek yok. Bizim 80 öncesi ve sonrası mücadelemiz aynı bu şekildeydi fakat Ülküdaşlarımızı, ağabeylerimizi  zamanlar sokaklara indirdiler.  Sokaklarda en çok şehit veren bizdik. O yüzden  bu gün biz eğitim yuvalarındayız. O yüzden biz bu gün eğitim alıyoruz, üniversitelerdeyiz. Bu nedenlerle bizler kesinlikle sokaklarla uğraşmıyor, sokaklara bulaşmıyoruz" dedi

'Bunların oyunlarına gelmeyeceğiz.'

Abasov, "Bizim amacımız Türk Milliyetçiliğini iktidar yapmak değil. Amacımız, Türk Milliyetçileri oalrak bir yerlere gelip dünya üzerinde adaleti sağlamak.  Damlaya damlaya göl olur. Bu sözü unutmamak lazım. Üniversiteleri terör yuvalarına çevirmeye çalışan teröristler, vatan hainleri sizin gibi sınavlara girip, sizinle aynı yemekleri yiyip, aynı yataklarda yatan,   aynı dolmuşu kullananlarla bu gün Çanakkale' de bizde vardık diyenler, vatan millet söz konusu olduğu zaman bayraktan, Türkçe'den, İstiklal Marşından  tahrik oluyorlar.   Biz kesinlikle bunlardan taviz vermeyeceğiz ve kesinlikle bunların oyunlarına gelmeyeceğiz.

'Türk Milliyetçileri sokaklara inmeyecek'

Türk milliyetçileri olarak 80 sonrasında abilerimiz silahları gömüp, mücadelelerine kalemlerle devam ettikleri gibi bizler de kalemlerimizle mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz ifadeleri ile konuşmasına devam eden Başkan Abasov, "Biz Türk Milliyetçileri oalrak zamanında silahlarımızı gömdük. Bu gün kalemle mücadele edeceğiz, bir yerlere geleceğiz, bir yerlerde olacağız.  Bir yerlere geldiğimiz zaman yine kalemle ve Milliyetçilerle bir olup  toplumumuzu Turan Ülküsüne yönlendireceğiz. Ve eminim ki 4 kere gerçekleşmiş olan Turan ülküsü bir daha gerçekleşecek. Sizler, bizler gibi. Biliyorsunuz Üniversitelerde son zamanlarda olaylar meydana geliyor. Bazı Üniversitelerde bizim gibi Türk Milliyetçilerini üniversitelerimizde sokaklara çağırmaya çalışmaları ve buralardan mezun olmamaya tahrik etmeleri bizi yıldırmayacaktır. Son olaylarda Şehit düşen asker, Polislerimiz , Ülküdaşlarımızın Üniversitelerde ne çilelerle   mücadele eden arkadaşlarımızı buradan selamlıyor bir kere daha yad ediyorum. Şehit olup Allah'ın rahmetine kavuşmuş olanlara Allahtan rahmet diliyor,  yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum." diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü.

'Kesinlikle tahriklere gelmeyeceğiz'

Abasov, "Gün gelecek bizler yine Çanakkale'de, İzmir' de, Galatasaray Lisesinde kurtuluş mücadelesine mezuniyet verilmemiştir. Bu inançla biz bu yolda olacak ama bunlara inat mezun olacağız. Bu Üniversiteleri bitirecek ve bir yerlere geleceğiz, kesinlikle tahrik olmayacağız. Üniversitede yuvalananlara da kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu konularda Emniyet ve tüm kolluk kuvvetlerimiz görevlerini yapmaktadırlar, bizler de yardımcı olacağız. Biz zaten onlara atılan Molotoflara, taşlara, sopalara siper  oluyoruz aynı şekilde yine olacağız. Fakat biz kesinlikle tahriklere gelmeyeceğiz.  Biz iç -dış güçlere rağmen Milliyetçiyiz, Ülkücüyüz, Turancıyız. Ferman Başbuğ'un, fakülteler bizimdir" ifadeleri ile konuşmasını alkışlar arasında tamamladı.

Konuşma sonrasında Ülkücü gençler önce İstiklal Marşını okudu ve ardından Ülkücü yemini yaparak sessizce dağıldılar.

abasov11.jpg

HABER -FOTO: Nuri ŞEKER- Kenan GÜN         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber