A Milli Takım galibiyete kilitlendi

A Milli Takım galibiyete kilitlendi
EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'ne mağlup olan Türkiye, yarın 3. maçında Letonya deplasmanında galibiyet hedefliyor.

Letonya karşılaşmasıyla 520. maçına çıkacak olan Fatih Terim'in öğrencileri, zorlu deplasmanda kötü gidişe 'dur' demek istiyor. EURO 2016 A Grubu 3. maçında Letonya ile karşılaşacak milliler, oynadığı son 2 maçta aldığı 2 mağlubiyetle grubunda 0 puana sahip tek takım. İlk yenilgisini 9 Eylül’de İzlanda deplasmanında 3-0'lık bir skorla alan milliler, 10 Ekim'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırladığı Çek Cumhuriyeti’ne de 2-1 mağlup olarak hüsran yaşamıştı. Türkiye'nin mücadele ettiği A Grubu'nda 6 puanı bulunan İzlanda averajla grup liderliğini sürdürürken, Çek Cumhuriyeti ise topladığı aynı puanla 2. sırada yer alıyor. 2014 Dünya Kupası üçüncüsü Hollanda ise 3 puanla grupta 3. sırada bulunuyor. Grubun diğer takımları Kazakistan ve Letonya ise kazandıkları 1’er puanla 4. ve 5. sıradalar. Puanı bulunmayan A milliler ise A Grubu'nda son sıraya demir attı.

TÜRKİYE'NİN LETONYA'YA KARŞI 1 GALİBİYETİ VAR
EURO 2016 Elemeleri'nde 3. maçında Letonya ile mücadele edecek Türkiye daha önce hazırlık ve eleme maçlarında toplam 4 kez karşılaştı. Ay-yıldızlılar bu mücadelelerde 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 de beraberlik aldı. Türkiye, Letonya ile ilk maçını 1924 yılında oynadı. Oynanan hazırlık maçında milliler, sahadan 3-1 galip ayrıldı. EURO 2004 Elemeleri Play-Off maçında Letonya ile tekrar karşılaşan Türkiye, deplasmanda 1-0 mağlup olurken, sahasındaki maçta ise 2-2 berabere kaldı. Letonya ile oynanan son hazırlık maçında da milliler, sahadan 3-3 berabere ayrıldı. Türkiye oynanan bu 4 karşılaşmada rakip fileleri 8 kez havalandırırken, kalesinde ise 7 gol gördü.

Türkiye-Letonya karşılaşması Skonto Stadı’nda yarın 21.45’te başlayacak. Maçı İskoç hakem Robert Madden yönetecek. Madden’in yardımcılıklarını Alan Mulvanny ve Alastair Mather üstlenecek. Maçın 4. hakemliğini ise David McGeachie yapacak. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir