"9. Uluslararası Fındık Kongresi" Samsun’da yapılacak

"9. Uluslararası Fındık Kongresi" Samsun’da yapılacak
 “9. Uluslararası Fındık Kongresi” Ağustos ayında Samsun'da yapılacak

9. Uluslararası Fındık Kongresi Düzenleme Komitesi Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Tuncer, fındık üzerinde araştırma yapan bilim insanlarının katılımı ile dünya çapında her 4 yılda bir, farklı bir ülkede düzenlenmekte olan Uluslararası Fındık Kongresi’nin dokuzuncusu olan “IX. International Congress on Hazelnut”ın 15-19 Ağustos 2017 tarihleri arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde yapılacağını söyledi.
Prof. Dr. Celal Tuncer, “Uluslararası Fındık Kongresi kendi konusunda yaklaşık olarak 30 yıldır düzenli olarak yapılan tek kongre olup, kongreye fındık üretimi yapılan çok sayıda ülkeden katılım olmaktadır.
Samsun’da yapılacak kongre için başta ABD, İtalya, Çin, İspanya, Şili, Fransa, Kanada, İran, Gürcistan, Romanya ve Türkiye olmak üzere fındık yetiştirilen çok sayıda ülkeden şu ana kadar 165 adet sözlü ve poster bildiri başvurusu olmuştur. Ayrıca bunun dışında kongreye izleyici olarak katılmak için ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda başvuru olmuştur. Kongre toplam 5 gün sürecek olup, 4 gün boyunca bilim insanları tarafından sözlü-poster sunumlar yapılacak, ayrıca Ordu-Giresun bölgesindeki bahçe ve fabrika ziyaretlerini kapsayan 1 günlük bir teknik gezi düzenlenecektir. Bu gezi kapsamında Ordu Üniversitesi ve Fındık Araştırma Enstitüsü (Giresun) de ziyaret edilecektir. Kongrede fındık üzerinde yapılmış bilimsel araştırma ve değerlendirmelerin sonuçları İngilizce sözlü veya poster tebliğ olarak sunulacaktır. Kongre tebliğleri özet olarak kongre bildiri özetleri kitabında ve tam metin olarak ise Avrupa’da basılmakta olan ‘Acta Horticulture’ dergisinde yayınlanacaktır. Kongreye bilim insanlarının yanı sıra üreticiler, kamu kurumlarının temsilcileri, özel sektör temsilcileri ve ilgili sivil toplum kuruluşları gibi diğer paydaşlar da katılmaktadır. Kongrenin Türkiye başta olmak üzere fındık yetiştirilen bütün ülkelerdeki mevcut sorunların ve çözüm yollarının ortaya konması açısından önemli katkı sağlaması beklenmektedir” dedi.
Tuncer, kongrenin Türkiye ve dünya fındık yetiştiriciliği için şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel