İBRAHİM GÜLER

İBRAHİM GÜLER

9 Işık doktrinini Bozdağ anlamamış

9 Işık doktrinini Bozdağ anlamamış

 

Saygıdeğer okuyucularım

Televizyon ekranlarında dinlediğim haberlere göre başkanlık sistemine geçilmesini Merhum ALPASLAN TÜRKEŞ’in yazdığı dokuz ışık eserinde tavsiye ettiği benimsediği bir sistemdir. MHP’liler bu kitabı okumamışlar diyor Sayın Bekir Bozdağ.

Sayın Bozdağ okumuş da anlama kabiliyeti olmadığından sanırım, yorumunu ABD’de ki gibi Elli parçadan oluşan bir Amerika Devletimi sanıyor. Anadolu Türkiye’sini Sayı Bozdağ burası Asya, Biz Asya devletiyiz.  ABD gibi 250 yıllık tarihimiz yok bizim. Tarihimiz 1000 yılı aşkın bir Milletiz bu coğrafya da, geçmişimiz var. Yoksa siz geçmişinizi mi unuttunuz? İşte onun için 9 ışık kitabını oku da yanlış anlama kendi siyasi görüşün doğrultusunda yanlışları da yanlış diye anlatmalısın.

Şimdi de ayrı bir metot deniyorlar. ABD’de ki gibi Valileri seçimle göreve getireceklermiş. Çok denediler birde siz deneyin bu milleti bölmeyi sizde böyle aşama aşama belki bölebilirsiniz. Ama şunu unutmayın ki bu vatanı bölemezsiniz dedik ya burası Anadolu Türkiye’si. Yahu birader sıradan sayalım: KARS, ARDIHAN, VAN, HAKKARİ, BİNGÖL, BİTLİS, MUŞ, TUNÇELİ, ŞIRNAK, DİYARBAKIR, URFA, MARDİN, SİİRT, ADIYAMAN, ELAZIĞ, BATMAN gibi illerde yapılacak seçimlerden o yörelerin halkı eğer senin koyacağın kişi vali seçeceklerini mi sanıyorsunuz.

Değerli okuyucularım: Elbette KCK’lıları ve pkklıları vali. Tabi malum o yörelerdeki Belediyelerde de onlardan seçilecek. Valiler iller İller idaresi kanuna göre idare ederler bu kanuna görevde vali demek küçük Cumhurbaşkanı demektir. Bütün bölgesindeki askeri idari polis dahil adli kurumların birinci derecede sicil amiridir. Bu da ülkenin bölünmesi için atılmış açık bir adımdır. Valinin vereceği her emir kanundur emre uymayanlar hakkında mevcut iller idaresi kanununa muhalefetten 526 sayılı kanuna göre takibat yapılır. Hükmü de açıktır.

Değerli okuyucularım: Memleketi hep akılı kişiler yönetmez akıllı diye seçersin bir ara o da akli dengesini kaybedebilir. Lakin bu belli olana kadar çok hatalar yapılır ve fatura bize pahalıya mal olabilir. Dilerim aklıselim gelip gelir saygılarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İBRAHİM GÜLER Arşivi

SORMA

24 Haziran 2013 Pazartesi 09:31