81 İlden 81 Öğretmen Samsun’da Buluştu

81 İlden 81 Öğretmen Samsun’da Buluştu
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanlığı’nın yaptığı mesleki çalışmalar ve başarılı projeleriyle öne çıkan öğretmenlerin ödüllendirilmesi amacıyla

organize ettiği ‘81 İlden 81 Öğretmen’ projesi kapsamında 81 ilden 81 öğretmen Samsun’a geldi

Samsunum1 gemisinde kahvaltı ve sahil turu esnasında Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen öğretmenler ile bir araya geldi.
Düzenlenen Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Öğretmenlerimizin milli şuurlarının pekiştirilmesi, moral ve motivasyonlarının arttırılması amacıyla, ilimizin tarihi ve kültürel mekânlarını yerinde incelemek üzere ülkemizin dört bir yanından Güneşin doğduğu kent Samsun’a hoş geldiniz diyorum. Bakanlığımız koordinesinde gerçekleştirilen etkinliklerin ilki 12 Aralık 2015 tarihinde Mevlana Şehri Konya’da gerçekleşmiş, ardından Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla 26 Mart 2016 tarihinde Çanakkale ziyaret edilmişti. Bu kapsamda istiklal mücadelemizin meşale kenti Samsun ve kurtuluş fikrinin oluşmaya başladığı Amasya illerinin ziyareti 23-24 Mayıs günlerinde gerçekleşecek. Samsun köklü tarihi ve tabii güzellikleri ile Karadeniz’in incisi bir şehir. Bizler kurtuluş meşalesinin yandığı bu şehirde koyduğumuz vizyon ve yol haritası ile eğitimde de fark oluşturma mücadelesini başlatıyoruz. Eğitimde kaybedilecek hiçbir fert yoktur anlayışıyla, kentimizi eğitimde marka şehir yapma vizyonu taşıyoruz. Bu vesile ile ilimize yurt sathından medeniyet kıvılcımına tanık olmaya gelen siz değerli eğitimcilere bir kez daha hoş geldin diyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. 81 ilimizi buraya getirdiniz, Samsun’u tanımalarını sağladınız. Samsun’un yerel yöneticileri olarak Samsun’umuzu sizlere iki gün boyunca doya doya yaşatarak, kılcal damarlarına kadar sizleri gezdirerek, şehrin dinamiklerini hissettirerek buradan uğurlamak istiyoruz. Sizlerin Samsun’dan olumlu anılarla ayrılacağınızı düşünüyoruz ve şehrinize döndüğünüzde Samsun’u güzellikleriyle anlatacağınıza inanıyoruz. Samsun’umuz Karadeniz’in en büyük şehirlerinden ve yaşam standardı en yüksek olan şehirlerinden biri. Ben bu şehirde yönetici olmaktan ve yaşıyor olmaktan çok mutluyum. Sizde şehrimizi gezdiğinizde bunu anlayacağınızı umut ediyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize gelen bütün misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Bugün ki etkinlik çok farklı. Aynı anda 81 ilden 81 kişiyi bir arada bulmak kolay olmuyor. Ülkenin her bölgesinden programa katılan siz değerli öğretmenlerimizi şehrimizde ağırlamaktan çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Bulunduğumuz gemi şehri denizden görme fırsatı veriyor. Samsun’u denizden görmek bir ayrıcalıktır. Bu etkinliğe katkı vermekten dolayı çok mutluyuz. Böyle güzel bir programı Samsun’da düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine ve siz değerli misafirlerimize şahsım ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Yusuf Ziya Yılmaz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

20160523aw755513_03.jpg
Kahvaltıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, bakanlık temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile 81 ilden 81 öğretmen katıldı. Etkinlik kapsamında ayrıca, 81 başarılı öğretmen, Samsun’un Kurtuluş İskelesi, Bandırma Vapuru, Batıpark Amazon Köyü, Amisos Tümülüsleri, Kent Müzesi ve Kuş Cenneti’nin gezecekler.

81il1.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim