81 hedefe 294 atım

81 hedefe 294 atım
Askeri kaynaklar, Topçu ve ÇNRA ile tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapıldığını, atışlara devam edildiğini açıkladı. Havada bekler pozisyonda olan 2 F-16 ile anlık tespit edilen hedeflerin vurulduğu bildirildi.

Askeri kaynaklar, 9 Ocak 2016 tarihinden bugüne kadar Gaziantep/Kilis-Suriye hattında bulunan yerleşim yerlerine ve hudut karakollarına yönelik DEAŞ tarafından toplamda 57 Havan, 79 Katyuşa ve 2 adet tanksavar güdümlü mermi atıldığını hatırlattı. Bunların sonucunda 21 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği, 84 sivil vatandaşın da yaralandığı vurgulanarak atışlar nedeniyle çok sayıda bina ve aracın da hasar gördüğü ifade edildi.

Suriye topraklarındaki DEAŞ unsurlarına anında misliyle mukabelede bulunulduğu vurgulanarak, "DEAŞ unsurlarına çok sayıda zayiat verdirmemize, çok sayıda silah mevziini, araç ve komuta binalarını vurmamıza rağmen DEAŞ unsurlarınca bu saldırılara devam edilmektedir. Son olarak 19 Ağustos 2016 tarihinden şu ana kadar DEAŞ tarafından 23 Havan ve 2 Katyuşa mermisi topraklarımız atılmıştır. Artık Karkamış bölgesindeki halkımız evinde oturama, alışverişe dahi çıkamaz duruma gelmiştir" denildi.

Hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla Fırat Kalkanı harekatının başlatıldığı vurgulanarak şöyle denildi:
"Şu an itibariyle; Topçu ve ÇNRA ile tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapılmış, atışlara devam edilmektedir. Havada bekler pozisyonda olan 2 F-16 ile anlık tespit edilen hedefler vurulmaktadır." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir