81 bin ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı

81 bin ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı
Samsun Büyükşehir Belediyesi, il genelinde üreticilere 81 bin ton yem bitkisi tohumu dağıttı. Büyükşehir desteklerinden memnun olduklarını ifade eden üreticiler, maliyetlerin düşmesiyle kazançlarının arttığını dile getirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarımsal faaliyetleri ve hayvancılığı yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Yem Bitkileri Ekim Alanlarını Artırma Çeşitlendirme ve Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilere silajlık mısır desteği sağladı. Aynı zamanda, bünyesinde görevli ziraat mühendisleri de bahçeleri gezerek gerekli kontrolleri yaparak danışmanlık desteği sunuyor.

Üreticilere 81 ton yem bitkisi desteği sağladıklarına dikkat çeken Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Kanca,“Karadeniz Bölgesinde yem bitkileri yaygın olarak yetişmesine rağmen hala bu konuda açık var. Biz bu açığı kapatmak adına başkanımız Mustafa Demir’in çizdiği vizyon doğrultusunda destekler sunuyoruz. Yaptığımız çalışmaların üreticilerimize bolluk ve bereket getirmesini arzu ediyoruz” dedi.

Üretici Ahmet Kahramanoğlu ise, “5 yıldır yem bitkisi üretiyorum. Bu desteklerden çok yarar gördük. Her gün maliyetlerin arttığını düşününce bu destekler ilaç gibi geldi.Büyükşehir belediyesine, Başkanımız Mustafa Demir’ e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

tohum-1.jpeg

tohum-2.jpeg

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir