8 Mart’ta acı gerçek

8 Mart’ta acı gerçek
1 yılda bin 581 erkek eşine şiddet uygulayıp tedbir kararı aldı.

 

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Samsun adına acı bir gerçeği açıkladı. Yıldırım, son bir yılda Samsun’da eşine şiddet gösteren bin 581 erkeğe tedbir kararı uygulandığını, 330 kadının ise Kadın Konuk Evi’nde misafir edildiğini söyledi

Samsun’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Samsun Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü koordinesinde İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu temsilcileri ve kadın dernekleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Anıt önünde düzenlenen törende daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

BİR YILDA 330 KADIN SIĞINDI
Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Samsun adına acı bir gerçeği açıkladı. Yıldırım, son bir yılda Samsun’da eşine şiddet gösteren bin 581 erkeğe tedbir kararı uygulandığını, 330 kadının ise Kadın Konuk Evi’nde misafir edildiğini söyledi. Yıldırım, “Bizler için kadın öncelikle annedir. Anne olarak çocukların ilk eğitimcisi, geleceğimizin mimarıdır. Kadınlar cinsel bir meta, ticaret malzemesi, erkeğin yardımcısı, çocuk bakıcısı, temizlikçi, öfke giderme aracı gibi çok düşük seviyelere düşürmek ise bizim milletimize asla yakışmamaktadır. Kadına şiddet çağdaşlığı, insanlığa, Müslümanlığa yakışmayan aşağılık bir konudur. Kadına şiddet erkekliğin değil, korkaklığın bir göstergesidir” dedi.

KADIN TOPLUMUN DIŞINA BIRAKILAMAZ
Samsun Kadın Girişimcileri Destekleme ve Kültür Derneği Başkanı Satı Düzgün ise, “Dünyada emek gücünün yüzde 66’sını kadınlar üretirken, gayrimenkullerin yüzde 1’i kadına aittir. Türkiye’de okuma yazma bilmeyen kadınların sayısı yüzde 84’ü oluşturmaktadır. Kadınların yaşadığı sorunlar sadece kadınları etkilememektedir. Yaşadıkları olumsuzlukların kadınlar ve çocuklar üzerinde bıraktığı kalıcı hasarın, mutsuz bireylerin, topluma sirayet eden olumsuz davranışların, huzur ve refahı nasıl etkilediğinin, toplumun yarısını oluşturan kadınların, toplumun dışında bırakılarak kalkınmanın önünde oluşan engelin farkında olmamak mümkün değil” diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı ve Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği üyeleri de anıta çelenk sunarak basın açıklaması yaptılar.
Murat ATASOY

kaynak:gazetearena.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel