‘8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’ MESAJI

‘8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’ MESAJI
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı yayımladı.

Milletvekili Yılmaz, "Hayatın her alanında vefakarca çalışan, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınların, annelerin merhametli, nezaketli, sevgi dolu gönlü dünyayı çok daha kıymetli kılmaktadır. Kadınlar  her zaman önemli roller üstlenmiş ve hayatın merkezinde yer almıştır. Aile kurumunun, toplumun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların  değeri, emekleri tarif edilemez, hiç bir bedelle ödenemez. Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin kadın olduğu da hiç bir zaman unutulmamalıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, tüm dünya kadınlarının bağımsızlık, eşitlik, özgürlük,  daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olarak kutlanmakta, mücadeleleri ise her zaman destek bulmaktadır. Günümüzde kadınlarımız, çağın gerekleri ve devletin sağladığı imkan, desteklerle her alanda kendini kanıtlamasını bilmiş,  büyük başarılar sağlamıştır. Çalışma, siyaset  hayatı gibi bir çok alanda kadınların yer alması için bir çok istisnai uygulamalar hayata geçirilmiş, ayrıcalıklar tanınmıştır.  Demokrasinin gelişmesi ve insan haklarına verilen önemin artmasıyla birlikte, kadın hakları mücadelesinde önemli mesafeler alınmış, alınmaya da devam edilmektedir.” dedi.

Yılmaz açıklamasının devamında, “Ne yazık ki, kadına yönelik şiddet olayları ise hepimizi derinden yaralamaktadır. Toplum, birey olarak şiddetin her türlüsü ile mücadele etmeli ve hayatımızdan bu anlayışı mutlaka çıkarmalıyız.  Kadın haklarının daha da iyileştirilmesi, özellikle kadınların fiziksel şiddetin yanında, psikolojik şiddetten de korunması için her türlü çalışma yapılmakta, gerekli önemler alınmaktadır. Bu konuda toplumsal bir duyarlılık sağlanarak hep birlikte şiddetin her türlüsüyle mücadele etmemiz, toplumsal sorunun önüne geçmemiz gerekmektedir. Yasal olarak ne kadar önlem alınsa da, toplumsal duyarlılık oluşmadığı sürece annelerimizin, kardeşlerimizin, eşlerimizin şiddetten korunması zorlaşacaktır. El ele vererek sıkıntı yaşayan kadınlarımıza hak ettikleri insanca yaşamı sağlamak, onları korumak, en önemli vazifeleri olan annelik görevlerini yerine getirmelerine olanak sağlamalıyız. Dinimizde de hanımlara gerekli değerin verilmesi net bir şekilde belirtilmekte ve önemli tavsiyelerde bulunulmaktadır. Her bireye olması gerektiği gibi kadınlara sevgiyle yaklaşmalı, hakları gözetilmeli, incitilmemeli her alanda imkanlar ölçüsünde önlerinin açılmasını sağlamalıyız. Özellikle eğitim konusunda kız çocuklarının en iyi eğitimi almalarına dikkat etmeli, gerekli özeni göstermeliyiz. Vatanımızın dimdik ayakta durması için canını veren şehitlerimizin değerli annelerini de unutmuyoruz. Onlar bizim her zaman baş tacımızdır.” İfadelerine yer verdi.

Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu duygu ve düşünceler ışındığın da, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en işten dileklerimizle kutlar, başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımıza aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu başarılarla dolu bir hayat dilerim." dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel