7‘DEN 77’YE ÇARŞAMBA OKUYOR, KÜTÜPHANE’DE BULUŞUYOR

7‘DEN 77’YE ÇARŞAMBA OKUYOR, KÜTÜPHANE’DE BULUŞUYOR
Çarşamba İlçe Halk Kütüphanesi, ilçede bulunan Bulutoğlu Anadolu Lisesi’yle ortaklaşa geliştirdiği “7’den 77’ye Çarşamba Okuyor, Kütüphanede buluşuyor” projesi, kitap okuma alışkanlığı konusunda her yaşta vatandaşa hitap ediyor

Çarşamba İlçe Halk Kütüphanesi ve Bulutoğlu Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen “7’den 77’ye Çarşamba Okuyor, Kütüphanede buluşuyor” projesiyle İlçe halkının kitaplara daha çok ilgi duymasını hedefliyor.  Şehir Merkezi’nde ve ilçenin köylerinde bulunan vatandaşların kütüphaneye teşvik edilmesi ve okumanın cazip hale getirilmesi için gerçekleştirilen projede büyük bir gayret sarf ediliyor.

kutuphane1.20150404142825.jpg

kutuphane2.20150404142835.jpg

kutuphane3.20150404142844.jpg

Proje hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Muharrem Orta, “7 yaşından 77 yaşına kadar herkes kütüphaneden yararlansın düşüncesi ile bu projeyi geliştirdik. Kütüphanemizde 30 bin civarı kitap bulunmaktadır. Kitaplarımızın arasında 70-80 yıllık geçmişi olan eserlerde bulunmakta. Kitaplarımızı ödünç verme sistemine göre herkes alabiliyor.  Çarşamba’da okuma seviyesi iyi seviyede. Kütüphane’den yararlanma seviyemizde sevindirici. Şuan 4200 üyemiz var. Bu projemiz Çarşamba’ya yararlı olacağından eminim.” İfadelerini kullandı.

İki eğitim kurumunun ortaklığında gerçekleştirilen projenin Çarşamba Halkına büyük fayda sağlayacağını dile getiren Bulutoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Seyit Ahmet Karanfil, “ Okul olarak kitap okumaya önem vermekteyiz. Bu nedenle İlçe Halk Kütüphanemizle ortak bir proje geliştirdik. 7’den 77’ye bütün vatandaşlarımızın kütüphanelerden faydalanmasını amaçlıyoruz. Umarım başarılı bir proje sunmuş oluruz. İnsanları okumaya teşvik etmek amacıyla kütüphanemizi daha zenginleştiriyoruz. Okulumuz kütüphanesini yaklaşık 3 bin kitapla halkın hizmetine açıyoruz.”


Geliştirilen proje ile öğretmen, muhtar, imam gibi kişilere etkin sorumluluk verilecek. Sorumluluk kapsamında okumaya olan teşvik arttırılacak. Projenin 1 Nisan 2016 tarihinde son bulacağı öğrenildi.

HABER: Yunus Emre TÜRKYILMAZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber