7. BÖLGESEL HEMOFİLİ YAZ KAMPI SAMSUN’DA YAPILDI

7. BÖLGESEL HEMOFİLİ YAZ KAMPI SAMSUN’DA YAPILDI
“7. Bölgesel Hemofili Yaz Kampı” Omtel Otel'de 48'i hasta, 104 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

 Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Bölümü’nden, 19 Mayıs Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Tunç Fışgın, "7.sini düzenlediğimiz yaz kampımızda toplam 104 çocuk-anne-babayı ağırladık. Hemofili hastalarının bu tip kamplarda bir araya gelmeleri büyük önem taşıyor. Çocuk ve ailelerin yalnızlık duygularını aşmalarına, deneyimlerin paylaşılmasına katkı sağlıyor. İş hayatına katılan hemofilik gençler geriden gelen ve hastalığı nedeni ile gelecek endişesi olan çocuk ve ailelere umut ışığı oluyorlar. 2005 yılından beri yaptığımız kamplarda birçok çocuk ve ailenin eğitimine katkıda bulunduk. Dernek olarak bu katkıyı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
Kamp süresince Medical Park Samsun Hastanesi’nden Prof. Dr. Tunç Fışgın, Prof. Dr. Emel Özyürek, Diş Hekimi Vildan Kasap, Diyetisyen Mine Özkazanç Akren, Hem Gürhan Başokur, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Davut Albayrak, Prof. Dr. Canan Albayrak, Doç. Dr. Berna Tander, Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nden, Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Ebru Yılmaz Keskin ve dernek sekreteri Ahmet Kılıç hemofili ile ilgili farklı konularda sunumlar yaparak hasta ve ailelerine eğitim verdiler.
Derya Kılıç'ın yaptığı "Tiyatro Atölyesi" çocuklar tarafından büyük ilgi topladı. Yapılan tavla ve satranç turnuvasına geniş bir katılım oldu ve ilk üçe girenlere Medical Park Samsun Hastanesi’nin temin ettiği hediyeler verildi. Yapılan ödül töreni sonrası çocuk ve aileler eğlenme imkanı buldular. OMU Yüzme havuzunda "yüzme aktivitesi" ile kamp sona erdi.

hemopili2.jpg

hemopili3.jpg

hemopili4.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel