Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

7 yıldır yapılmadı, 6 ayda yapılacağını sanıyorum ama…

7 yıldır yapılmadı, 6 ayda yapılacağını sanıyorum ama…

 

Biz yazdıkça kızanlar artıyor, beğenenler kapı arkasından kıs kıs gülüyor ama her nedense piyasaya çıkıp teşekkür edebilen hiç yok.

CESARET BEYLER, CESARET.

Bu gün konu Engellilerin Şehir Mobilyaları için verilen sürenin 7 Temmuz 2012 tarihinde sona erecek olması. Biliyorsunuz Türkiye’de AK Parti ile birlikte engelliler bir nebze olsun sokağa çıkıp, hayatın içine girmeye, halkla bütünleşemeye, acınarak bakılan engellilere acıyacak şekilde değil destek olarak içimize almaya başladık.

AK Parti bununla yetinmedi kanun değişikliklerini de yaptı.  Sonra AB Kriterleri çerçevesinde şehir mobilyalarının da yapılması için tüm belediyelere süre tanıdı. Bu süre 7 Temmuz 2012 de sona eriyor.  ÇABED Başkanı Kerim Deniz’ de bu konuda diğer engellilerle birlikte ilçede ki engelliler için yapılacak olan söz konusu çalışmaların 7 yıldır yapılmaması sonrasında kalan 6 ayda nasıl yapılarak tamamlanacağı merak konusu diyor.

Şimdi bende diyorum ki; Koskoca belediye ilçede o kadar yatırım yaptı, hizmetler yaptı. Güzel yapılan işler için herkes adına teşekkür ediyorum.  Başta söyleyeyim bu konuda tek belediye suçlu değil. İlçeyi yöneten iradelerin hepsi sorumlu ve olacaksa suçlu olacaktır unutmamalıyız. Ancak yıllardır bu ilçede şehir mobilyaları ne zaman yapılacak diye yazdık. Mesela; Yıllardır Cemil Şensoy Kültür Merkezine engelliler için asansörler yapılmalı dedik.

Hatta Atatürk Bulvarı kenarında yapılan yürüyüş yolunun girişine yapılan rampanın aynı şekilde yolun sonunda da yapılması gerekirken, Nasrettin Hoca fıkraları gibi sonunda olmaması nedeni ile engellilerin yolun sonuna kadar gidip geri dönmek zorunda kaldıklarını yazdık. Köprü girişi ve çıkışında ki rampaların gelişigüzel yapıldığını, engellileri bırakın normal vatandaşların dahi inip çıkamadığını yazdık. Dinleyen kim?

Önüne gelen dedi ki Engelliler adına başkana bu haberleri yapıyor. Engellileri düşünen olmadı. Düşündüklerini törenlerde gülücükler atarak, söz vererek yapanların hepsi engellileri tören biter bitmez unuttu. Kısacası al gülüm ver gülümle 7 yıl bitti. Kaldı 6 ay cık…

 O engelliler iş yerlerinde çalıştırılmak zorunda, O Engelliler evine, işine, pazara, alış verişe gidip gelmek, halkın içine girip normal insanlar gibi yaşamak istiyor. Bunu lafta söyleyip hayata geçirmeyenler şimdi belki utanacaktır.

Ya da YARGI, YASA, KANUNDAN KORKUP yapacaktır. Yapmak zorundadır.  Ha yapmayanlar nasıl olsa parası belediyeden çıkıyor, devletten çıkıyor mantığı ile inada bindirirse bilemem. Onu da önce devlet sormalı, yargı sormalı.  Biz dedik diye yapılmayacaksa da lafım yok. Ama biz halkın her kesimin sesini duyurmak, derdini iletmek için burada isek işimizi yapıyoruz. Yapmayanlar utansın.

Başkan Deniz ve Engellilerin de dile getirdiği gibi.: “7 yıldır yapılmayan işleri 6 ayda nasıl yapacaksınız merakla bekliyoruz.” Yuvarlanacak şekilde tümsek, tel halatla iki asansör hooop engellilere yaptık oldubitti mi, yoksa modern ve AB kriterlerine uygun, yapınca bir defa ama adam gibi tam mı yapacaklar göreceğiz. 6 ayda bitirilmesi mucize ama biz yine de umutluyuz.

Bekleyip görelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi