7 bin 456 kadının hayatına dokunuldu

7 bin 456 kadının hayatına dokunuldu
Samsun'da 7 bin 456 kadın kurs ve gezi projelerinden yararlandı

Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetler ve kurslardan yararlanan kadınlar, hem sosyalleşiyor hem de el emekleri ile üreterek aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Sadi Tekkesi Aile Yaşam Merkezi, Amisos Aile Yaşam Merkezi, Millet Bahçesi Hanımlar Lokali ve Kadıköy Mahallesi Kültür ve Yaşam Evi olmak üzere 4 ayrı noktada kurs, etkinlik, seminer ve psiko-sosyal destek programları düzenleniyor.
2023 yılında da mefruşattan, ön muhasebeye, Kur’an kursundan, takı tasarımına 26 branşta gerçekleşen kurslara 681 kadın katıldı. Ücretsiz olarak hizmet veren kurslarla kadınlar hem meslek öğrendi hem de üretmenin ve kazanmanın mutluluğunu tattı. 2023 yılında düzenlenen seminer, konferans, gezi ve etkinlik ve psiko-sosyal destek hizmetinden ise 6 bin 775 kadın faydalandı.

aw112861-04.jpg

Kadınlara yönelik yapılan çalışmaların önemine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kadınlarla ilgili attığımız her adım da yaptığımız her çalışmada büyük hassasiyet gösteriyoruz. Sunduğumuz hizmetlerden yararlanan kadınlar artık daha güçlü. Biz kadınlarımızın hayatın her alanında yer almalarını istiyoruz. Bu konuda Belediye olarak üzerimize düşeni yapma gayreti içindeyiz. Ücretsiz kurs programları düzenliyoruz. Kadınlarımız yeter ki üretsin istiyoruz. Son 5 yılda kurslarımızla, etkinliklerimizle binlerce kadının hayatına dokunduk. Sunduğumuz hizmetlerden yararlanan kadınlar artık daha özgüvenliler. 2023 yılını bu anlamda çok verimli ve güzel bir şekilde geçirdik. Çalışmalarımız bu yılda artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

aw112861-01.jpg

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yaşam