S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR

S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR

Yazar
Yazarın Tüm Yazıları >

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) – 2

A+A-

Alo 198 Veri Koruma Hattı

Bir önceki yazımda kişisel veri nedir, neden ihtiyaç duyuldu ve kimleri kapsıyor konularına değinmiştim.

KVKK kapsamında dikkat edilmesi gereken durumlardan bazılarına değinecek olursak;

İşe başlayacak işçiden özlük dosyası için bazı evraklar isteniyor. Bu evraklardan sağlık raporu, adli sicil kaydı gibi evraklar özel veri niteliğindedir. Özel veri niteliğindeki bilgileri içinişçiden açık rıza alınmalı fakat açık rıza ile ilgili standart bir metin yoktur. Peki işçiden sağlık raporu ya da özel veri niteliğinde belge alan işveren ne yapacak? Sözlü ya da yazılı açık rıza alınabilir. Eğer açık rıza sözlü ise bir şahit bulundurmak gerekiyor. Tavsiyem yazılı rıza alınması yönündedir. Yazılı açık rızada; “sayın çalışanım, bize müracaat tarihinde sunmuş olduğunuz ve işe başlama evrakları içerisinde sağlık belgeniz mevcuttur. Sağlık belgenizi kanun koyucunun emrettiği hükümler çerçevesinde alınmıştır ve personel dosyanıza konmuştur, hiçbir yerde paylaşılmayacak işe devam ettiğiniz sürece muhafaza edilip işten ayrılınca arşivlenecektir. İşçi de diyecek ki evet aydınlandım okudum anladım açık rıza veriyorum. İsim soyisim tarih imza. İşçi işten ayrıldıktan sonra bilgileri 2 yıl tutulur ve sonrasında yok edilir. Tek bir şemsiye altında özel nitelikli verileri toplayıp açık rıza alınamaz. Her özel nitelikli veri için ayrı ayrı yazılmalıdır.

İş başvurusu için gelen kişinin CV’sini aldınız ve bir kenara koydunuz. Bu bilgileri maksimum 6 ay saklayabilirsiniz sonrasında yok edilmelidir.

Otellerin kimlik fotokopisi alma yetkisinin bulunmadığı için bu konuda duyarlı olmak gerekir.

Alışveriş yaparken kasada telefon numarası vermemeye özen göstermek gerekir. Çünkü; gönderilen onay kodu ile neyin onaylandığını bilmiyorsunuz.

 İşveren personele verdiği aracı mesai saatinden sonra takip edemez. Takip sistemini kapatması gerekir.

Günümüzde sosyal medyanın çok fazla kullanılıyor ve fotoğraflar yükleniyor. Bir fotoğraf çektirdiğimizde arkamızda yüzü net bir şekilde görünebilir olan kişileri flulaştırmamız gerekiyor.

Biraz da cezalardan bahsetmek istiyorum; hem hürriyeti bağlayıcı hem de ciddi miktarlarda idari para cezaları söz konusu.

Kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde kaydetme 1-3 yıl hapis, başkasına bilgileri vermek yaymak ele geçirmek 2-4 yıl hapis, verileri yok etmemek özellikle şirketleri ilgilendiriyor veri sorumlusu olanların verileri yok etmemesi 1-2 yıl hapis. İdari para cezaları da 1 milyona kadar ulaşabiliyor.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, 2019 yılında toplam en az 8 milyon TL tutarında idari para cezası uyguladı. 2016-2018 yılları arasında toplam yaklaşık 3.5 milyon TL tutarında ceza uygulanmıştı. Yani 2019'da ceza tutarları öncesindeki iki yıla kıyasla yaklaşık %120 oranında artış gösterdi.

Birkaç örnek uygulamalardan bahsedecek olursak;

Bir avukat müvekkilinin kredi kartı fotokopisini alıp dosyasına koymasından dolayı 50.000TL ceza uyguladı. Kredi kartını anonim haline getirip yani baştan dört sondan dört kapatarak muhafaza edilebilir.

Bir kişinin rızasını almadan cep telefonu numarasının üçüncü kişiyle paylaşılması durumunda Türk Ceza Kanunu’nun 136/1’inci maddesi gereği hapis cezası ile karşı karşıya kalınabilecektir. Tamamiyle iyi niyetli olsanız bile bir suç işliyor olabilirsiniz.

Sosyal medyada facebookun kullandığı yazılımları algoritmaya göre 50 tane beğeniniz sizin tanınmanız için yeterli. Sizi arkadaşınızdan daha fazla tanıyor, 300’den fazla beğenide bulunduğunuz zaman sizi eşinizden daha iyi tanıyorlar, 400’den fazla beğenide bulunursanız sizi kendinizden daha iyi  tanıyorlar. Peki bu ne işe yarıyor? Yapılan paylaşımlar, beğenileri tek tek analiz edilerek yazılımla beraber o kişinin karakter kişilik analizi yapılıyor. Oysaki bizim düşünce tarzımız da bir kişisel veridir.

2019 yılında Kurul,veri sorumlusu  Facebooka 1.650.000 TL ceza uyguladı.

Ceza kanunlarını bilmemek mazeret sayılmaz.(TCK Md.4)

Yöneticisinin suç olan bir eylemin yapılmasını istemesinin çalışanı kurtardığını sanmak. Konusu suç teşkil eden emir hiçbir suretle yerine getirilemez. Aksi takdirde yerine getiren ile emri veren sorumlu olur. (TCK Md 24/3)

Sevgi ve sağlıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.