60 Engellinin Tekerlekli Sandalye Sevinci

60 Engellinin Tekerlekli Sandalye Sevinci
Samsun Valiliği ve Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Engelliler Haftası nedeniyle tespit ettikleri 60 vatandaşa tekerlekli sandalye hediye ettiler

 

İstanbul merkezli olan Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle Samsun Valiliği ile birlikte Samsun'da ihtiyacı olan 60 engelli vatandaşa tekerlikli sandalye hediye etti. Samsun Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, kendilerine yardımcı olan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'a teşekkür etti. 

Samsun'daki engelli sayısı ve “Samsun Engelli Veri Tabanı” hakkında bilgi veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası Samsun'da çeşitli programlarla kutlanıyor. Samsun Engelli Veri Tabanı projemizde Samsun'daki bütün engellilerin bir havuzda toplanması ihtiyacının olduğunu gördük ve böyle bir çalışma yaptık. 10 Mayıs 2013 yılı itibariyle ulaştığımız engelli sayımız, nüfusumuzun yüzde 12.58'ini oluşturuyor. Samsun'da çeşitli kategorilerde toplam 135 bin 346 engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Bu sayının 80 bin 48'ini kadınlar oluştururken, 55 bin 298'ini de erkekler oluşturmaktadır. Bu bağlamda ben bugün önceden de tanıdığım Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne ve Başkanı Kemal Demirel'e teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından ihtiyacı olan 60 engelli vatandaşa 59 tekerlekli sandalye, 1 adet de araç hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz