54 lira 'müjde' değil, emek hırsızlığıdır!

54 lira 'müjde' değil, emek hırsızlığıdır!
54 lira 'müjde' değil, emek hırsızlığıdır!

Kabuklu fındık alım fiyatının kilogram başına 54 lira olarak belirlenmesini 'emek hırsızlığı' olarak niteleyen ve bu rakamın fındık üreticisine verilmiş bir müjde gibi sunulmasını eleştiren CHP'li Neslihan Hancıoğlu "fındık üreticisi için en büyük müjde, bu iktidarın gitmesi olacak" dedi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu yaptığı yazılı açıklamayla, 54 lira olarak belirlenen fındık alım fiyatı konusunda iktidarı eleştirdi. Açıklanan fiyatın üretici açısından tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyleyen ve iktidarın 'emek hırsızlığı' yaptığını ifade eden Hancıoğlu "utanmadan, sıkılmadan bu rakamı bir de  'müjde' diye pazarlıyorlar. Fındık üreticisi için en büyük müjde, bu iktidarın gitmesi olacak" dedi.

Hancıoğlu açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi: "Şimdi açıklanan fiyat geçen yılla kıyaslandığında fındık 3 doların altına düştü ve geçen yıldan daha değersiz bir hale geldi. Oysa bu yıl fındığın kur bazında kilogramı 4 doların altında olmamalıydı. Son bir yılda bütün girdi maliyetleri 5-6 kat artarken, ürününün kur değeri gerileyen fındık üreticisi için, bu fiyat müjde değil olsa olsa 'idam fermanı'dır. 54 lira için sosyal medya üzerinden hükümete teşekkür ve methiyeler düzen bir avuç trolün çabaları, iktidarın fındık üreticisini gözden çıkardığı gerçeğini ortadan kaldırmayacak.

İktidar son kez fındık üreticisini kahreden, kartelleri bayram ettiren  bir fiyat ilan etmiştir. Çünkü  bir sonraki üretim sezonunda, bu iktidar işbaşında olmayacak. Yapılacak ilk seçimde, üreten ve ürettiği hakça bölüşen bir yönetim anlayışı göreve gelecek, emeği değerli kılan, tutarlı ve üretim odaklı bir fındık politikası hayata geçirilecek. İşte o gün, fındık üreticisi için en büyük müjde olacak."dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir