50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu sona erdi

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu sona erdi
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul-İstanbul etabıyla sona eren 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Bakan Kılıç, turla ilgili olarak, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten ülkemizi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Çankaya Köşkü’nde pedal çevirerek startını verdiği 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, İstanbul-İstanbul etabıyla son buldu. Turu takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

“Bütün katılımcılar memnun oldu”

Turun ardından açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.  Turun ülkemizin tanıtımı için önemli bir organizasyon olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Aldığımız geri dönüşler de olumlu. Bütün katılımcıların gayet memnun ve mesut oldukları bir organizasyon oldu. Türkiye'de bin 200 kilometreyi aşkın pedal çevrildi. Türkiye'nin birçok farklı güzellikleri, 150 farklı ülkeye günde 2 - 3 saat yayınlarla taşındı." şeklinde konuştu.

“İstanbullular, büyük ilgi gösterdi”

Turun hiçbir problem yaşanmadan tamamlandığını belirten İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,  İstanbulluların tura büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

50. kez düzenlenen bisiklet turu nedeniyle bütün katılımcıları yürekten kutladığını da belirten Vali Mutlu, "Çok iyi bir organizasyon. Hiçbir problem olmadan tamamlandı. Bu sevindirici. Tabii bisiklet sporunun yaygınlaşması bakımından ülkemizde öyle zannediyorum ki tanıtıma da vesile oldu" dedi.

Vali Mutlu şunları kaydetti: "Bunun ötesinde ülkemizin tanıtımı açısından, başta İstanbul olmak üzere turizm merkezleri tanıtımı açısından çok değerliydi. İstanbullular büyük teveccüh gösterdiler, her yıl olduğu gibi. İnşallah bundan sonraki yarışlarda daha üst gruplara çıkarak mücadeleyi sürdürmemiz, bir üst kategoriden bu yarışlarda Türkiye'nin organizasyonlarda yer almasını sağlamamız lazım. Federasyon ve bakanlık bunun için mücadele ediyor."

“50. yıla yakıştı”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise İstanbul - İstanbul etabıyla tamamlanan 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun güzel bir finalle sonlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün güzel bir finiş oldu. Biliyorsunuz 50. yılın başlangıcını, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünya Bisiklet Birliği Başkanı ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte vermişlerdi. O günkü başlangıç bugün çok güzel bir finalle sonlandı. Büyük rekabete sahne oldu. Turun lideri 1 saniye ile belirlendi. Bu turun ne kadar çekişmeli olduğunu ortaya koyuyor. Dünyanın lider sporcuları buradaydı. Halkımızın katılımı çok güzeldi. Bugüne kadar ben ilk defa bu kadar geniş kitlenin oluştuğunu gördük. Bu da 50. yıla yakıştı."

“Tur 190 ülkede yayınlandı”

Turun geçen yıl 156 ülkede yayınlandığını hatırlatan Müftüoğlu, "Şu an itibariyle bu sayı 190 ülkeye çıktı. Bunun detayları geldiğinde paylaşacağız. Geçen yıl 602 milyon haneye ulaşmıştık. Bu yıl daha fazla haneye ulaştığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haber-foto: Ayhan GONCA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir