5 yıl içinde 500 milyon liralık yatırım

5 yıl içinde 500 milyon liralık yatırım
YEDAŞ sınırları içerisinde ki 1 milyon 500 bin abone ve 5 milyar kilovat saat tüketimin olduğu bölgede 5 yıl içinde 500 milyon liralık yatırım planlıyor

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda; 1 milyon 500 bin abone ve 5 milyar kilovat saat tüketimin olduğu YEDAŞ sınırları içerisinde ki bölgede hizmete açlık olduğunu, bu nedenle yüksek standartlarda bir hizmet sunabilmek amacıyla bölgede 5 yıl içinde 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Hedef kalite ve verimlilik ödülleri
Çevre bilinci yüksek, toplumsal değerlere saygılı, kurumsal sosyal sorumluluğun gerektirdiği biçimde çalışan, hızlı ve etkin büyüme modeli ile tüm çalışanlarına daha fazla değer üretmeye odaklı bir şirket olmayı amaçladıklarını söyleyen Türkoğlu “Orta vade hedefimiz; modernleşmeyi, yeniden yapılanmayı ve çağdaş hizmet anlayışını en üst düzeye taşıyarak Dünyada kabul görmüş kalite ve verimlilik ödüllerini kazanmaktır. Vatandaşlarımıza yüksek standartlarda sorunsuz hizmet sunabilmek için 5 yılda 500 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğiz. IT altyapı kurulumu çalışmalarına başlandı. Dünyanın önde gelen şirketleri tarafından tercih edilen ve Grup şirketlerimizde kullanılan SAP-ERP uygulamasına devir işlemlerinin akabinde geçildi. Elektrik dağıtım hatlarını yer altına alarak, rüzgârın ve yağışın sebep olduğu elektrik kesintilerini engelleyeceğiz. Bu konudaki projelerimiz kısa sürede art arda uygulamaya konacaktır” dedi.

Kayıp kaçakla mücadele

Hizmet verdikleri Samsun ve bölgesinde ki 5 ilde yılık elektrik tüketiminin toplam 5 milyar kilovat saat ve kayıp kaçak oranlarının da günümüz itibari ile Türkiye genelinde ki ortalama ile aynı olduğunu aktaran Türkoğlu, “Hali hazırda kullanılan ulusal tarifede yüzde 14 olan kayıp kaçak oranı bölgemizde de aynıdır. Hedefimiz tarife dönemi sonuna denk gelen 2015 yılında kaçak elektrik kullanım oranını teknik kayıplar seviyesi olan yüzde 9.6'ya çekmektir. Kaçak kullanımının düşürülmesiyle; Bölgesel tarifeler uygulamasına geçildiğinde bölgemizdeki abonelerimize daha ucuz bir elektrik kullanımı sağlanacaktır.” Şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir