5 Türk İnşaat İşçisi Libya’da Mahsur Kaldı

5 Türk İnşaat İşçisi Libya’da Mahsur Kaldı
Libya’ya çalışmak için Samsun’dan giden 5 inşaat işçisi, götürülen firma tarafından dolandırılınca Libya’da mahsur kaldı. Olaya Köse müdahale ederek çalışma başlamasını sağladı

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Bir inşaat firması aracılığıyla Libya’ya inşaat işlerinde çalışmak için giden Samsun’un Çarşamba ilçesi Üç köprü, Atakum ve İlkadım Mahallelerinden 5 inşaat işçisi firma tarafından aldatılınca Libya’da mahsur kaldı. Yaklaşık bir buçuk ay önce çalıştıkları Kıbrıs Menşeili inşaat firması üzerinden Libya’ya çalışmaya giden Zikri Akan, Mehmet Ercan, Uğur Şahin, Yılmaz Kurt ve Hasan Hüseyin Coşkun’u havaalanında karşılayan inşaat firması yetkilisi işçilerin pasaportlarını ve telefonlarını alıyor. Ardından Libya’da bir daireye yerleştirilen işçiler, bir buçuk ay boyunca kaldıkları dairede mahsur kalıyor.

Çalışmalar başladı

Yerleştirildikleri dairede can güvenliklerinden endişe eden Çarşamba’lı inşaat işçileri, Çarşamba’dan arkadaşları olan Fırat Güler’i arayarak, yardım istiyorlar. Fırat Güler de konuyu AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse’ye iletiyor. AK Parti İl ve İlçe Başkanları istişare toplantısı için Ankara Kızılcahamam’da bulunan Mehmet Köse, konuyu aynı toplantıda bulunan Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bizzat aktarıyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun konuya müdahil olmasının ardından, Davutoğlu Libya’da bulunan Türk Konsolosluğu’nu arayarak, konunun incelenmesini ve gerekli çalışmaların yapılmasını istiyor.  

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Libya’da bulunan Türk Konsolosluğu AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse’yi arayarak, konunun kendilerine intikal ettiğini ve çalışmalarının başladığını belirtiyor. Köse yaptığı açıklamasında, “Konu Çarşamba’ya intikal eder etmez şahsıma bilgiler ulaştırıldı. İstişare toplantısına katılmak üzere Kızılcahamam’a gelen Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na bizzat ilettim ve işçilerimiz için yardım istedim. Bakanımız sağ olsun acil olarak gerekli çalışmaları başlattı ve Libya Konsolosluğumuz kısa sürede tarafıma dönerek konu ile ilgilendiklerini ve bilgileri en kısa sürede tarafıma ileteceklerini belirtti. İnanıyorum ki hemşerilerimiz Libya’dan kurtarılarak memleketimize sağ salim döneceklerdir. Konunun takipçisi olmaya devam ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel