45 derece sıcakta Kırkpınar hazırlığı

45 derece sıcakta Kırkpınar hazırlığı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Takımı, Edirne'de düzenlenecek 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne 45 dereceyi bulan sıcaklık altında hazırlanıyor. Başpehlivan Ali Gürbüz de hazırlıklarına devam ediyor.

Edirne Sarayiçi’nde 24-25-26 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş’lerine katılacak olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Takımı hazırlıklarına devam ediyor.

Kemer ilçesi Ovacık Mahallesi’ndeki Ahmet Erkal Spor Tesisleri’nde kampa giren pehlivanlar yaklaşık 40 dereceyi bulan sıcağa aldırmadan antrenman yaptı. Tesislerin çim futbol sahasına gelen pehlivanlar, kispetlerini giydikten sonra birbirlerini yağladı. Koşu ve ısınma hareketlerinin ardından birbirleriyle eşleşen pehlivanlar, kızgın sıcak altında güreşti. 20 dakika birbirleri ile kıran kırana güreşen başpehlivanlar ve diğer küçük boy pehlivanlar yenişemeyince puanlamaya gitti. Antrenörlerin sık sık uyardığı pehlivanlar, 40 derecelik sıcak altında zor anlar yaşadı. Antrenmana verilen arada pehlivanlar kendilerini sondajdan gelen kaynak suyu ile serinledi.

ALİ GÜRBÜZ ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde uyarıcı madde kullandığı gerekçesiyle altın kemeri geri alınan ve 2 yıl ceza alan başpehlivan Ali Gürbüz de çalışmalarına devam ediyor. 2011-2012 ve 2013 yıllarında yapılan yağlı güreşlerde başpehlivan olan Ali Gürbüz, altın kemerin ebedi sahibi olmuş, yaşanan olumsuzluğun ardından kemeri geri alınmıştı. Gürbüz, cezasının affedilmesi halinde bu yılki güreşlerde er meydanındaki yerini alacak.
Gürbüz, alt boylarda mücadele eden güreşçilere sık sık taktik verdiği görüldü. Küçük güreşçileri uyaran Gürbüz, sporculara hatalarını ve yapması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi. 45 dereceyi bulan sıcak altında 2 saat antrenman yapan pehlivanlar, yaklaşık 100 litre yağ kullandı. Pehlivanların antrenmanını güreşseverler de takip etti.

110 SPORCU KATILACAK
Antalya Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa, altyapı dahil 110 sporcu ile Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne katılacaklarını söyledi. Hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Karaboğa, "Kemer Ovacık’ta antrenmanlara devam ediyoruz. Hava sıcaklığından dolayı merkezde yağlı antrenman yapıyoruz. Güreşlere 22 gün kaldı hem kondisyon hem güç hem de yağlı olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Kanımızın son damlasına kadar savaşım inşallah madalya ve kupalar alacağız" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü olarak güçlü bir takıma sahip olduklarının altını çizen Karaboğa, "2004 yılında kurulan ve ardından dağılan takım, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla yeniden yapılandı. Alt ve üstyapıda çok yetenekli sporcularımız var. Avrupa Şampiyonası’na milli takımımızı temsilen gidecek 3 sporcumuz bulunuyor. Kırkpınar Güreşleri'nde 14 boy var. Bu boyların en az 8 boyunda şampiyonluk bekliyoruz. Başpehlivan, başaltı, büyük orta boy, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste küçük boylarında iddialıyız" diye konuştu.

"ALİ GÜRBÜZ HER ZAMAN HAZIR"
Takımda 6 başpehlivan bulunduğunu kaydeden Karaboğa, "Ali Gürbüz her zamanki gibi iddialı. Biz onu güreşecek gibi hazırlıyoruz. Kendisi hazırlanıyor. Morali de iyi. Türkiye Güreş Federasyonu’nun kararına da saygılıyız. Eğer Ali Gürbüz güreşebilir denilirse, güreşçimiz kispetini bağlayıp, güreşebilecek şekilde hazır. Ali Gürbüz, güreşirse her zaman iddialı. Bunu kendisi de söylüyor. Güreşirse Antalya halkını en iyi şekilde temsil edecektir. Osman Aynur, İsmail Koç, İsmail Erkal, Ali Altun, Mustafa Kemal Karaboğa olarak iddialıyız. Allah izin verirse şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 40-45 derece sıcaklık altında antrenman yaptıklarını dile getiren Karaboğa, "Yağlı güreş sporu zor bir zanaat. Herkesin yapabileceği bir spor değil. Bizler 6 yaşından bu yana bu sporun içindeyiz. Sporcularımız kıran kırana güreşiyor. Hem yerden hem havadan gelen sıcakla bir de yağla rakibinle mücadele ediyorsun. Sabah ve akşam çalışıyoruz. Kondisyon, güç, teknik çalışmamızı yapıyoruz. İnşallah başarılı sonuçlarla Antalya’ya döneceğiz" diye konuştu.
Yağlı güreşlerde maddi ve manevi desteğin çok önemli olduğunu ifade eden Karaboğa, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.

KOÇ: "FİZİĞİMİ VE BOYUMU KULLANACAĞIM"
Başpehlivanlardan 26 yaşındaki İsmail Koç, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne sayılı günler kaldığının altını çizerek, "Bu yıl başpehlivanlıkta ikinci kez güreşeceğim. İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. İnşallah Allah'ım bana da Kırkpınar’da altın kemere uzanmayı nasip eder. Sıcak hava altında çalışıyoruz. İnşallah altın kemeri şehrimize getiririz. Başpehlivanlıkta güreşen en küçük güreşçilerden biriyim. Bizden tecrübeli ağabeylerimiz var. Boyumun ve fiziğimin avantajını kullanmak istiyorum. Çalışıyoruz. Umarım hakkımızı alırız" dedi.

KURT: "ANTALYA’NIN YENİ BAŞPEHLİVANI OLACAĞIM"
Başaltı boyunda güreşen 27 yaşındaki Şahali Kurt ise birinci olma hedefiyle çalıştığını belirterek, “Başaltında final yapıp, Antalya’nın yeni başpehlivanı olmak istiyorum. Hocalarımızın taktikleri ile çalışıyoruz. Kırkpınar’da sıcakta güreşeceğimiz için biz de burada öğle sıcağında antrenman yapıyoruz. Sıcaklık yönünden rakiplerimize göre avantajlıyız" diye konuştu.

ERKAL: "BAŞPEHLİVANLIKTA İLK YILI"
Bu yıl ilk kez başpehlivanlıkta er meydanına çıkacak olan 24 yaşındaki İsmail Erkal da, çalışmalara devam ettiklerini, her türlü imkanları olduğunu söyledi. Erkal, Kırkpınar’ın en genç güreşçilerinden biri olduğunu, tecrübe eksikliği bulunduğunu ancak takımdaki başpehlivanların tecrübelerinden faydalanarak, en iyi şekilde Kırkpınar’a hazırlandığını söyledi.

OSMAN AYNUR: "ANTALYA'YA ALTIN KEMER GETİRMEK İSTİYORUZ"
2006 Kırkpınar Başpehlivanı Osman Aynur, takım olarak Kırkpınar’da kemerin bir ucundan tutmayı hedeflediklerini belirterek, Antalya’ya altın kemeri getirmek istediklerini söyledi. Bütün boylarda takımın iddialı güreşçileri olduğunu ifade eden Aynur, 6 başpehlivan olarak meydana çıkacaklarını hatırlattı. Öğle sıcağında antrenman yaptıklarını söyleyen Aynur, "Çünkü güreşler Edirne’de saat 13.00 ile 16.00 arasında yapılıyor" dedi.
Aynur, Kırkpınar'da güçlü rakipler olduğunu ve kıran kırana güreşeceklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir