45 derece sıcaklığa meydan okuyan ustalar

45 derece sıcaklığa meydan okuyan ustalar
Gaziantep’te 45 dereceyi aşan sıcaklıklara meydan okuyan ustalar, ateşin önünde çalışmaya aldırış etmiyor.

Gaziantep’te ateş önünde çalışan ustalar 45 dereceyi aşan sıcaklıklara aldırış etmiyor. Ateş önünde çalışan ustalar, 45 derecelik sıcaklığın, ateş önünde 60 ve 65 dereceye kadar çıktığını söyledi. İnsanların klimanın, önünde kalkamadığı bu sıcak havalarda, demirci, kalaycı, fırıncı ve kebapçı ustalar, ekmek parası için durmadan çalışıyor.

“ÇOLUK ÇOCUK İÇİN EKMEK PARASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Sıcakta ateş önünde çalıştıklarını ama dayanamadıklarını dile getiren, Kalay Ustası, “Birde ateşin önünde çalışmamız, dışarıya göre 70 veya 80 dereceyi geçiyor. O yüzden biz kalaycılar için çok daha sıcak. Çok eziyetli geçiyor. Çoluk çocuk için ekmek parası için çalışıyoruz” dedi.

“KARDEŞİME KIYAMADIĞIMDAN ATEŞİN ÖNÜNDE BEN DURUYORUM”
Ateşin önünde çalışmanın hiç kolay olmadığını, ve kardeşine kıyamadığından dolayı demiri ısıtırken ateşin önünde kendisinin durduğunu ifade eden Demir Ustası Barbaros Mıhçıoğlu ise “Onlara göre ben biraz daha bu demircilik mesleğine alışkın olduğumdan dolayı ateşin önünde ben duruyorum. Şu anda terden elbisem üstüme yapışmış durumda” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA İŞİMİZ YOK, ALTERNATİFİMİZ YOK”
Ocağın içindeki ateşin sıcaklığının fırının içine yansıdığını söyleyen Fırın Ustası Ali Paltar da, “Başka yapacak işimiz yok alternatifimiz yok. Mesleğimiz bu, sıcaklıkta fırının önünde durmak zorundayız” dedi.
Havanın çok sıcak olduğunu ve kebap yapmak için mecburi ateşin önünde durmak zorunda kaldıklarını dile getiren kebap ve döner ustaları, ekmek parası için başka çareleri olmadığını aktardı. Kebap Ustası Hasan Kuşku, “Sık sık soğuk suyla duş alıyoruz. Zaten soğuk su olmasa burada daha fazla zorluk çekecektik” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir