400 dersliğe daha ihtiyaç var

400 dersliğe daha ihtiyaç var
Samsun Valisi Osman Kaymak, “İlimizde ikili eğitimden tekli eğitime geçmek için 1200 dersliğe ihtiyacımız var. Şu an 800 dersliğin inşaatı devam ediyor. 400 dersliği ise 2019 yıl sonu itibariyle bitirmek durumundayız” dedi

Samsun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve bir ilaç firması arasında imzalanan protokol ile Tekkeköy ilçesine 18 derslikli ilkokul yapılacak.

Tekkeköy Selyeri 18 derslikli İlkokulu yapımına ilişkin işbirliği protokolü imza töreni öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamasında, ”Adeka firması Sayın Ali Arpacıoğlu merhum babalarından bu yana Samsun’da eğitim hayatına, hizmetine katkı sunmuşlardır. Bu okulumuzun çevre düzenlemesini, yolunu, alt yapısını, peyzaj düzenlemesini, spor sahalarını ve çevre aydınlatmasını belediye olarak biz yapacağız. Arpacıoğlu ailesi Samsun’da sosyal sorumluluklarını yeterince yerine getirmiş bir ailedir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Samsun’da eğitim seferberliğinin devam ettiğini ifade eden Vali Osman Kaymak, "Bu çerçevede ikili eğitimden tekli eğitime geçmek için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. İlimizde ikili eğitimden tekli eğitime geçmek için 1200 dersliğe ihtiyacımız var. Şu an 800 dersliğin inşaatı devam ediyor. 400 dersliği ise 2019 yılsonu itibariyle bitirmek durumundayız. Bu çerçevede de Samsun’da yaşadığımız en büyük sorun kaynaktan öte arsa sorunu. Özellikle İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerinde arsalarda sorun yaşıyoruz. Ama bu çerçevede kaynak sorunu da yaşıyoruz. Biz bir çağrıda bulunarak hayırseverlerin ve Samsunlu iş insanlarının desteğine ihtiyacımız var dedik. Çok şükür bu çağrımız cevap buldu. Geçtiğimiz haftalarda ilimizin değerli iş insanlarından Yeşilyurt Ailesi ile Tekkeköy ilçemizde Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yapımı ili ilgili bir protokol imzaladık. Bu gün de Adeka firmamızın değerli sahibi Ali Arpacıoğlu ile Tekeköy ilçesi Selyeri mevkisinde 18 derslikli ilkokul inşaatının yapımına ilişkin imza törenini gerçekleştireceğiz. Bu okulun yüzde 51’ini firmamız yapacak. Çevre düzenlemesini Büyükşehir Belediyemiz, geri kalan kısmını da Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz tamamlayacağız” diye konuştu.

 

“İsim verilebilmesi için okulun maliyetinin yüzde 51’i karşılanması gerekli”

Daha önce yaptırdıkları okulun maliyetinin yüzde 20’sini karşılayanların isimlerinin okula verilebildiğini söyleyen Vali Kaymak şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili yönetmelik değişikliği oldu. Bundan sonra maliyetinin yüzde 51’ini hayırsever kişi karşılamıyorsa okula ismi verilemiyor. Bunu da bu vesileyle diğer hayırsever vatandaşlarımıza duyurmak isterim. Hayırseverin bundan sonra okula ismi verilmesi için okulun maliyetinin yüzde 51’ini taahhüt etmeleri gerekiyor. Biz buradan bütün hayırsever vatandaşlarımıza çağrılarımızı tekrarlıyoruz. Halen derslik ihtiyacımız devam ediyor. Eğitim gerçekten ilimiz ve ülkemiz için çok önemli bir alan. Bu alanda yatırım yapanlara ve destek olanlara çok teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Tekkeköy ilçesi Selyeri mevkisine 18 derslikli ilkokulu yapımına ilişkin iş birliği protokolü, Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve iş adamı Ali Arpacıoğlu arasında imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir