4. EXPO YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

4. EXPO YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Expo sembolü olacak çiçekle ilgili bir karara varılmadığını, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Expo 2016’nın 4. Yönetim Kurulu toplantısına katıldıktan sonra alınan kararları anlattı. Expo 2016 Antalya sergi alanında ilk kazmanın vurulduğunu belirten Bakan Eker, Yönetim Kurulu Toplantısında alanın fiziki düzenlemesi ile ilgili yapılan çalışmalar, yakın gelecekte uygulanacak projelerle ilgili bilgi aldığını, ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından drenaj altyapı çalışmaları ile ilgili bilgilerin sunulduğunu belirtti. 
Expo alanı ile ilgili iki temel çalışma olduğunu ifade eden Bakan Eker, şöyle konuştu: “Bunlardan biri Aksu çayının ıslahı çerçevesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın sürdürdüğü bir proje. Onunla ilgili bir çalışma var. Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüzün de Expo alanı drenaj projesi çalışması başladı. Bu projede bir taşkın koruma var. İkincisi de 110 hektar alanda kapalı drenaj çalışması ve yüzey tahliye var. Yaklaşık 40 bin dönüm civarındaki bir alanda yüzey tahliye çalışması yapılıyor. Bu yüzey tahliyesi alanda su birikmesini önleme ile ilgili bir mesele. Orada gerekse botanik çalışmaları, gerek diğer yapılacak binalar, temel yapıların sağlam, rahat şekilde yapılabilmesi için bir tahliye sistemi gerekiyor. Bu proje en geç Aralık 2013 tarihi içerisinde bu tamamlanmış olacak” 
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün Expo çerçevesinde Antalya’ya önemli bir hizmet planladığını belirten Bakan Eker, şunları söyledi: 
“O bölgedeki çiftçilerimiz için, Antalya’mız için de hayırlı bir proje. Orada da biz bir toplaştırma projesi ayrıca uygulamaya geçiriyoruz. Orada 100 bin dönümlük alanda 8 köyü ilgilendiren proje. Bu köylerden iki tanesi Aksu'nun Doğu yakasında Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yaptığı Aksu çayı ıslahının doğusundaki bölgede, 6 köy de Batı tarafında. Burada özellikle tarla içi yolların yapımı ve o bölgenin bir modern tarımsal üretim alanı haline getirilmesi, alt yapısı ile birlikte muazzam bir çalışma. Onu da biz ilave değer olsun diye yapıyoruz. Yani Expo’nun Antalya’ya kattığı değer sadece orada 2016 yılının Nisan ile Ekim ayı arasında bir sergi düzenlenmesi, oraya dünyanın değişik ülkelerinden insanların gelmesinden ibaret değildir. Bunun da bugün görüşmelerini yaptık, çalışmasını başlattık. En geç 2014 yılının sonuna kadar bunun da bitmesi planlanıyor.”
Expo sembolü olacak çiçekle ilgili soruyu cevaplayan Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çiçekle ilgili çalışma devam ediyor. Bizim Expo çerçevesinde düşündüğümüz her husus Antalya’ya ilave değer katması. Antalya için en güzelini, en iyisini seçme çabamız var. Daha karara varmış değiliz. Çalışıyoruz. Bizim amacımız orada bir semboldür, bir kalıcı bir şeydir. Çok fazla ticari değerden ibaret değil. Uzun vadeli ve birçok vasfı birlikte taşımasına dikkat ediyoruz. Onu da karar verdiğimizde paylaşacağız”
Basın açıklamasının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Antalya’dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi