4 bin baş küçük hayvan ele geçirildi

4 bin baş küçük hayvan ele geçirildi
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yurda kaçak yollarla sokulduğu belirlenen yaklaşık 4 bin küçükbaş hayvan ele geçirildi.

 

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Ceylanpınar Jandarma Komutanlığı, sabaha karşı Kepez Tepe mevkii Belediye asfalt Şantiyesi civarında çok sayıda kamyonun beklediğini gördü. Arazinin büyük olması nedeniyle arama çalışmalarına başlayan ilçe Jandarma, Viranşehir’den gelen Jandarma birlikleri ve Tarımİşletmesi Müdürlüğü özel Güvenlik elemanları ile birlikte arazide geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.

Sabaha kadar yapılan çalışmalarda Yurda Suriye’den kaçak yollarla getirildiği belirlenen yaklaşık 4 Binkoyun yakalandı. Olayla ilgili 12’si Suriye uyruklu olmak üzere 46 kişi yakalandı. Yurda kaçak yollarla konulan hayvanları taşımak için bekletilen 38 araca da el konuldu. Jandarma geniş çağlı güvenlik tedbirleri alırken Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri de olay yerine gelerek çalışma yaptı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş