3 Parti İl Başkanını Bu Karar Birleştirdi

3 Parti İl Başkanını Bu Karar Birleştirdi
AK Parti, CHP ve MHP Samsun İl Başkanları Mısır'ın devrik Lideri Mursi hakkında verilen idam kararına tepki gösterdiler.

Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Dinçer Soylu ve Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Mısır'ın darbe ile görevinden uzaklaştırılan lideri Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararına ortak teki gösterdiler.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, halkın oyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanının çeşitli oyunlarla ve darbeyle indirildiğini söyledi. Mursi'nin üzerine aslı astarı olmayan cezalar yıkılarak tutuklandığını dile getiren Göksel, "Şimdi idam ve müebbet cezası verdiler. Güya adaleti yerine getirdiler.  Şer güçleri sadece Mursi için değil, işine gelmeyen her ülke ve ülkelerin yönetimleri için bunu yapar.  Bir avuç Gazzeliye Mısır'ın kapılarını açıp onlara rahat nefes aldırması rahatsız etti bazılarını. Bu rahatsızlığın sonucunda da Mursi'yi insanlık adına yargıladıklarını iddia ederek bu cezaları verdiler. Aslında bunu yapanlar insanlık suçu işliyorlar" diye konuştu

CHP Samsun İl Başkanı Dinçer Soylu, fikirleri yüzünden insanların idam edilmemesi gerektiğini anlattı. Soylu, "İnsanın insan eliyle öldürülmesi, insanlık suçu ve insanlık ayıbıdır.  Eski Cumhurbaşkanı Mursi suçludur veya suçsuzdur, bu konu farklıdır. Fakat kesinlikle bir suçun cezası idam olmamalıdır, idama karşı çıkmamak insanlık ayıbıdır. Fikri yüzünden, siyasi görüşü yüzünden bir insan asılabilir mi? Kesinlikle hayır. Bizim parti olarak genel politikamız zaten idamın her türlüsüne karşıyız. Dolayısıyla Mursi'nin idam edilmesine de karşıyız, cezası varsa çeksin ama idam edilmesin" değerlendirmesinde bulundu.

MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü,  söz konusu kararın hukuksuz olduğunu dile getirerek, "Bununla ilgili Türk devleti dışişleri nezdinde gerekli çabaları göstermeli en azından idam cezasının müebbete çevirme noktasında mücadele etmelidir" dedi.

"Sadece meydanlarda Rabia işareti yapmakla olmuyor, gereğini yapmak gerekiyor" diyen Süslü, "Ülkelerin dışişlerine karışma yetkisini kendisinde görüyorsa Sayın Cumhurbaşkanı ve onun atadığı Başbakan, bu noktada gereğini yapmalı. Gerekirse Sisi ile görüşüp en azından idamı engellemeleri gerekiyor. Bu, onların sorumluğunda olan konudur. Ben gereğini yapacaklarını umuyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel