3 metrelik dev ramazan pidesi görenleri şaşırttı

3 metrelik dev ramazan pidesi görenleri şaşırttı
Tokat’ın Niksar ilçesinde bir fırında yapılan 3 metre büyüklüğündeki dev Ramazan pidesi görenleri şaşırtıyor.

Fatih Sultan Mehmet Caddesi Maduru Mahallesi’ndeki bir fırında yapılan 3 metre uzunluğundaki dev pideyi işyeri vitrininde sergileyen işletme sahibi Halit Cazır, 'Pideyi gören fırına giriyor ve hatıra fotoğrafı çektirmek istiyor' dedi.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yapılan 2 metre 17 santimlik rekoru kırmak için 3 metre pide yaptıklarını belirten Cazır, pideyi satmak için değil, reklam amaçlı yaptıklarını söyledi.


İşletme çalışanlarından 50 yaşındaki Fikret Oktay, bu pideyi 26 ekmeklik hamurdan yaptıklarını söyledi. Oktay, 'Ordulu ustaların yapmış olduğu 2 metre 17 santim uzunluğundaki pideye karşılık bizler de 3 metre uzunluğunda bir pide yaparak onların rekorunu kırmış olduk. Bu pide için 26 pide hamuru kullandık. Yaklaşık yarım saat ise pişme süresi oldu. Pideyi satmak için değil, teşhir için bu yola başvurduk. Pidenin hamurunu özellikle Niksar unundan tercih ettik. Pidemizin içinde herhangi bir katkı maddesi yoktur. Pidemizi görenler fotoğraf çekinmek için buraya akın ediyorlar. Böyle ummamıştık ama bir değişiklik oldu. Pideyi vitrinimizde Ramazan boyunca sergilemeyi düşünüyoruz. Satın almak isteyenler olursa da satmayı düşünmüyoruz. Dev pide vatandaşların çok ilgisini çekiyor' diye konuştu.


Yumurtalı ve susamlı yapılan 3 metre büyüklüğündeki pide, fırının vitrininde sergileniyor.
Öte yandan, 3 metre boyundaki dev pideyi gören vatandaşlar, cep telefonları ile fotoğraf ve videosunu çekmeyi ihmal etmiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir