3 Günde Bakın Kaç Suriyeli Geldi?

3 Günde Bakın Kaç Suriyeli Geldi?
Resmi rakamlara göre 1.8 milyona yaklaşan Suriyeli mültecilere hafta sonundan bu yana binlercesi daha eklendi. Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınanların sayısı son üç günde 23 bini aştı.

Reuters'ın haberine göre Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalardan kaçarak hafta sonundan bu yana Türkiye'ye sığınanların sayısının 23 bini aştığını açıkladı.

Suriyeli Kürtler dün Türkiye sınırındaki Tel Abyad kentini İslam Devleti militanlarından aldı.

Çatışmalardan kaçarak sınırda bekleyen binlerce Suriyeli hafta sonundan bu yana Türkiye'ye sığınıyor. Dün itibariyle Türkiye'ye gelen Suriyelilerin sayısı 18 bin civarındaydı.

SAYI YIL SONUNA KADAR 2.5 MİLYONU BULABİLİR

UNHCR sözcüsü William Spindler, "Yeni gelenlerin çoğu... militanların elindeki Tel Abyad kentinde ve yakınlarında silahlı güçler arasındaki çatışmalardan kaçan Suriyelilerden oluşuyor" dedi.

Spindler Türkiye'ye sığınanların en az 2 bin 813'ünün Musul, Ramadi ve Felluce kentinden kaçan Iraklılar'dan oluştuğunu ifade etti.

UNHCR Türkiye'ye sığınanların sayılarının Türk yetkililerden alındığını belirtti.

HANGİ ÜLKE KAÇ MÜLTECİ KABUL ETTİ?

Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü'nün (UNHCR) rakamlarına göre, 26 Mayıs itibarıyla Suriye'deki savaştan kaçan milyonlarca insandan 1,761,486'sı Türkiye'ye sığındı.

ÇAVUŞOĞLU: 6 MİLYAR DOLARDAN FAZLA HARCADIK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün ,Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur ve AKPM üyeleriyle İstanbul'da biraraya geldiği yemekte Türkiye'nin sığınmacılar için bugüne kadar 6 milyar dolardan fazla para harcadığını açıkladı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de hafta sonu yaşanan olaylarda Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sayısının 23 bin 500 kişi olduğunu açıkladı.

Vali Küçük bugün yaptığı açıklamada, "23 bin 250 kişiyi ülkemize kabul ettik. Umarım bir gün sağ salim bir şekilde memleketlerine dönerler ancak burada oldukları müddetçe canları, malları ve namusları bu bayrak altında güven içerisindedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel