3 dakikada doktora tezi

3 dakikada doktora tezi
Gebze Teknik Üniversitesi düzenlediği “3 Dakikada Doktora Tezi Yarışması” ile Türkiye’de bir ilke imza attı. Yarışmanın jüri üyeleri arasında yer alan Gazeteci-TV Programcısı Abbas Güçlü, yarışmayı programına taşımayı teklif etti.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) tarafından düzenlenen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ‘3 Dakikada Doktora Tezi Yarışması’ öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. GTÜ’nün Çayırova’daki merkez kampusu içerisindeki İşletme Amfisi’nde düzenlenen 3 Dakikada Doktora Tezi Yarışması’na GTÜ’de eğitim gören 11 doktora öğrencisi katıldı. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün ev sahipliğini yaptığı yarışmanın jüri üyeleri arasında ise Gazeteci-Yazar ve TV Programcısı Abbas Güçlü, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki yer aldı.
Programın açılış konuşmasını yapan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, öğrencilerin gelişimine katkı sunmak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini dile getirdi. Görgün, “3 Dakikada Doktora Tezi Yarışması Türkiye’de ilk defa üniversitemizde düzenlenmektedir. Bu ayrıca bizi mutlu etmektedir. Bu yarışma kapsamında doktora adaylarımızın bilime katmayı planladıkları yenilikleri, alanda uzman olmayan ancak eğitim ve sektörel tecrübesi olan jürimize 3 dakikada sunmaları amaçladık. Doktora adaylarımız önerecekleri hipotezlerini, projelerini ya da yenlikçi ürünlerini kısa sürede ve etkili bir biçimde, kamuoyunun anlayabileceği terminoloji ile anlatmaya çalışacaklar. Bu yarışma hepimiz için yepyeni bir deneyim olacak. Bu yarışmanın il defa Türkiye’de düzenlemenin gururunu yaşayarak, gerçekleştirilmesinde kıymetli hocalarımıza ve Fen Bilimleri Enstitümüz’e ve yarışmaya destek veren kurum ve kuruluşlara ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’de üniversite bazında ilk olarak düzenlenen yarışmada, doktora programı öğrencileri, 3 dakikada hazırladıkları tezler ile jüri üyelerini ve salondakileri etkilemeye çalıştılar. Doktora tezlerini sunan öğrenciler sunum sırasında zaman zaman heyecanlansalar da salondakiler alkış ile kendilerine destek oldular.
Yarım saat içerisinde 11 sunumun yapıldığı yarışmanın ardından jüri üyelerinin belirlediği ilk 3 öğrenciye derece ödülleri 2 öğrenciye ise jüri özel ödülleri verildi. Ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödüllerini GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gazeteci Abbas Güçlü, GTO Başkanı Nail Çiler, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki tarafından verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Abbas Güçlü, yarışmanın üniversitelere örnek olmasını ve daha da geliştirilmesini önererek, kendi TV programında yarışmayı üniversiteler arası hale getirmeyi teklif etti. Güçlü ayrıca Türkiye’de 200 üniversite bulunduğunu ancak bunların kendini sıradanlaştırdığını dile getirerek, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün bu anlayışı kırarak farklı bir üniversite olma hedefine ulaşacağına inandığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim