3 Aralık Engelliler Günü Çarşamba’da etkinliklerle kutlandı

3 Aralık Engelliler Günü Çarşamba’da etkinliklerle kutlandı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Çarşamba’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

HABER-FOTO:SERKAN KARAHAN

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği ve İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin katılımıyla Çarşamba Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler çerçevesinde daha sonra engelliler bir yürüyüş yaptı

Belediye Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği (ÇABED) Başkanı Kerim Deniz, İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsa Uysal’ın yanı sıra çok sayıda engelli katıldı.

Belediye Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından yürüyüş yapan engelliler;  ‘engelsiz bir yaşam için el ele’, ‘bugün sağlıklısın ama yarın’, ‘engelleri desteklerinizle aşıyoruz’, ‘her insan engelli adayıdır’, ‘uygun ve işgalsiz kaldırım istiyoruz’, ‘engelsiz bir hayat istiyoruz’ yazılı dövizler taşıdılar.

Miniklerle el ele

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği daha sonra 3 Aralık Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Şehit Nuri Pamir İlkokulu’nda anasınıfı öğrencileri ile bir araya geldiler. Anasınıf öğrencilerinde engelli bilincini oluşturma için yapılan etkinlikte öğrencilere engellilerin engelleri nasıl kaldırdıkları konusunda bilgiler verildi.

Gençlik Spor İl Müdürü Çarşamba’da

3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Çarşamba Özel İlkumut Özel Eğitim ve Rahabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Samsun Gençlik Spor İl Müdür Vekili İsmail Tekin ve Şube Müdürü Erkan Özcan İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz’la bir araya geldi. Öğrencilere eşofman hediye eden Gençlik Spor İl Müdür Vekili İsmail Tekin engelli öğrencilerin yanlarında olduklarını dile getirdi.

Ak Partiden ÇABED’e ziyaret

Ak Parti Çarşaba İlçe Teşkilatı 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Çarşamba Bedensel Engelliler Derneğine ziyarette bulundu. Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan ziyarette engelilerin ihtayaçları konusunda bilgiler alındı.  Mehmet Köse Parti olarak engellilerin yanlarında olduklarını belirtirken, “Çarşamba’da da bu konuda üzemize düşen görevleri yapmaya hazırız” dedi.

3-aralik-engelliler-gunu-carsamba-(3).jpg

3-aralik-engelliler-gunu-carsamba-(4).jpg

3-aralik-engelliler-gunu-carsamba-(5).jpg

3-aralik-engelliler-gunu-carsamba-(23).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel