26 Bin Genç ‘Yılın Bakanı Kılıç’ Dedi

26 Bin Genç ‘Yılın Bakanı Kılıç’ Dedi
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde okuyan 26 bin gencin internet ortamında yaptığı anket sonunda yılın bakanı seçildi.

 

Haber merkezi

26 bin üniversite öğrencisi tarafından  'Yılın Bakanı' seçilen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ödülünü aldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 26 bin 357 kişinin oy kullandığı ankette, 'yılın bakanı' kategorisinde Ahmet Davutoğlu, Ömer Dinçer, Suat Kılıç, Recep Akdağ, Fatma Şahin, Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay isimleri yer aldı. Ankete katılanlar öğrencilerden 4 bin 325'inin oyunu alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "2012 Yılının Bakanı" seçildi. Bakan Kılıç, ödülünü Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'den aldı.

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Bakan Kılıç, "Şu ana kadar 30'a yakın 'yılın bakanı' unvanına layık görüldüm. Ama bu işin kriterleri çok önemli; kim hangi ortamda seçti, kimler katıldı? Bazen bir ortama, bir davete icabet etmemizi sağlamak için bile bu unvana layık görülebiliyorsunuz. Biz de o yüzden yaş tahtaya basmak istemiyoruz. Ben buraya gelip ödülü alması için müsteşarımı görevlendirmiştim; ama rektörümüzün barikatıyla karşılaştım. Kullanılan oy sayısının fazla olması, anketin birkaç öğrenci arasında değil, sanal ortamda herkese açık olarak yapılması beni buraya getiren faktörler arasında. Sayın rektörümüz, benim Çanakkale ziyaretime ödül törenini denk getirdi. Biz de karşınızdayız" dedi.

Anketteki diğer bakanlardan da bahseden Bakan Suat Kılıç, "Oradaki ağabeylerim ve ablamın yanında, benim böyle bir unvan almam söz konusu bile olamaz. Ben yaptığım işi daha iyi yapmak için onlara danışıyorum, fikir alıyorum. Buraya geldiğimde, 'Suat Ağabey' diye pankart açtınız. Yılın bakanı mı, yılın ağabeyi mi diye sorsanız, ben ağabey unvanını tercih ederim. Bakanlık gelir geçer; ama ağabeylik kalır. 'Sayın bakanım', 'sayın valim' 'sayın rektörüm', 'sayın vekilim' unvanlarında resmiyet var. Karşınızdaki kişi sizi sevse de sevmese de unvanınızın başına 'sayın' eklemek zorunda; ama ağabeylik öyle değil. Eğer sevmese, içinden gelmese ağabey demez" diye konuştu. Bakan Kılıç, daha sonra öğrencilere çözüm süreciyle ilgili fikirlerini anlatarak destek istedi. Törende, 'yılın bürokratı' TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve 'yılın köşe yazarı' Fehmi Koru'ya da ödülleri verildi. 

26-bin-genc-‘yilin-bakani-kilic’-dedi-(7).jpg26-bin-genc-‘yilin-bakani-kilic’-dedi-(11).jpg26-bin-genc-‘yilin-bakani-kilic’-dedi-(14).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir