25 yıllık kilo esareti son buldu

25 yıllık kilo esareti son buldu
İzmir'de, fazla kiloları nedeniyle obezite ameliyatı olan ve 105 kilodan 60 kiloya düşen 25 yaşındaki Merve Şenbahar'ın hayatı bir anda değişti.

 Ameliyatla adeta hayata yeniden başlayan genç kız, "Artık özgürüm, sanki bu yaşıma kadar hiç yaşamamışım. Zayıflamanın en güzel yanı şort giyebilmem" dedi.

Çocukluğundan beri fazla kilolarından kurtulamayan Merve Şenbahar (25), tedavi olmak için İzmir Özel Gazi Hastanesi'ne başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar tarafından muayene edilen genç kız, mide küçültme ameliyatı edilerek, aşırı kilolarından yavaş yavaş kurtuldu.

105 KİLOGRAMDAN 60 KİLOGRAMA DÜŞTÜ
Şenbahar, 8 ayda girdiği sıkı bir diyetle de birlikte 8 ayda tam 45 kilo birde vererek, 105 kilogramdan 60 kilograma düştü. Genç kız, kilolarından kurtulmasıyla beraber hayata da yeni bağlandı. Kiloları nedeniyle hayatı adeta zindan dönen 25 yaşındaki Merve Şenbahar, "Günde 4 ekmek yerdim. Yemek yemeyi çok sevdiğimden gün geçtikçe kilo aldım. Önüne geçilmez bir kiloya ulaşmıştım. Kiloluyken acınacak şeyler yaşadım. Ancak artık hayatımda yeni bir sayfa açıldı. En güzeli de artık şort giyebiliyorum" dedi.
Kilolu olduğu zamanlar psikolojisi de bozulan Şenbahar, Kilo vermek isteyen insanlara tavsiyelerde bulundu. Şenbahar, "Kimse kilolarıyla yaşamasın. Ben, kilo verdikten sonra 25 sene boşuna yaşadığımı hissettim. Keşke daha önce yaptırsaymışım. Artık yüzüm gülüyor. Zor bir süreç değil. Kesinlikle korkmasın, çekinmesinler" dedi.

AMELİYAT SONRASI KİLOYU KORUMAK ZOR MU?
Ameliyat sonrasında doktorunun verdiği diyet ve spor listesine birebir uyduğunu ve günde 3 litre su tükettiğini söyleyen Şenbahar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Serdar hoca hep der ki; 'Doyduğunuzu midenize sorun. Midemiz değil, beynimiz obez’ Ben de bu sözleri kulağıma küpe yaptım. Midemi dinledim ve midem doyduğunu anladığı an 1 lokma fazlasını bile yemedim. Haftada 3 gün 1.5 saatten spor yapıyorum ve öğünlerimi atlamıyorum. Kurallara uymak tedavi açısından çok önemli. Bu süreçte doktorum Serdar Kaçar ve Obezite Koordinatörü Fatma Aykanat'ın büyük desteğini aldım. Onların takibi ve desteğiyle bir gün bile zorlanmadım."

"AMELİYAT SONRASI ÇOK ÖNEMLİ"
Merve Şenbahar'ın örnek hastalardan biri olduğunu anlatan İzmir Özel Gazi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar, ameliyat kadar sonrasındaki sürecin de önemli olduğunu vurguladı. Hastanın ameliyat sonrasındaki süreçte yapması gereken günlük aktivite ve beslenme programına uyması gerektiğini anlatan Doç.Dr. Kaçar, “Ameliyatın başarısı tabi ki de önemli. Ancak sonrasında hastanın uyması gereken kurallar da ameliyat kadar önemli. Hastalarımızı ilk yıl 3 ayda bir, ikinci yıl 6 ayda bir olmak üzere en az 2 yıl takip ediyoruz. Günlük aktivite ve beslenme konusunda hastalarımıza destek oluyoruz. Ekip desteği, ameliyat sonrasında şart” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık