ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

25 EYLÜL KÜRT DEVLETİ

25 EYLÜL KÜRT DEVLETİ

Şuan Orta Doğu’nun ve bölgemizin en güvenilir, istikrarlı bir ülkesiyiz. Ama etrafımız cadı kazanı gibi kaynamaktadır.

Aylar öncesi ülkemizin güneyinde Kuzey Irak’ta küçük çaplı bir kıpırdanmalar olmuştu. Sanki o bölgeyi de karıştırıyorlardı. Bölgesel Kürt yönetimi ve etkinlikler Musul’u Kerkük’teki Türklere baskı yaparak oradaki Türkleri kendilerine katma operasyonları yapıyor ve Türkmen Meclisine Kürt bayrakları çekmişlerdi.
Bölgesel Kürt yetkililerine birileri dedi ki, artık sizinde bu karışık ortamdan faydalanmanız zamanıdır dedi. Sizde artık kendi devletinizi kurun dedi ki burada da gizli gizli bir hareketlilikler göründü.

Yıllar önce rahmetli Turgut Özal bunlara önem vermiş onları ırak hükümetinden ayrı tutuldu. Onlara önem verildi daha sonra bu tutum bu zaman kadar gelen hükümetlerde sürdürdü. Irak’ın güneyi Türkiye’nin de güneyi olan kuzey ırak bölgesel Kürt yönetiminin kıçını birazda biz kaldırdık diyebiliriz. Yıllar önce PKK’ya önlem amacıyla bu bölgeye yerleştirilen Amerikan ağırlıklı çekiç  güç buradaki Kürtleri örgüt gizli gizli örgütleyerek  hem silah yardımı yaptı hemde  uzun vadeli burada özerk bir devlet yapılanmasının alt yapısının çalışmasını yapmıştır o dönemde de rahmetli Özal ve sonrası iktidar buna göz yumdular işte şimdi oyunun ayak sesleri yıllar sonra  meydana çıkmaktadır.

25  eylülde bağımsızlık referandumuna  gidiyorlar . Bu zamana kadar onların kıçlarını kaldıranlar  onları resmi törenle karşılayanlar neredeler . 25 eylüldeki  referandum normal karşılanmalıdır. Buradaki ayrımcı bir Kürt oluşumu bunların daha çok karışması ve bu bölgenin kaşınmasına ön ayak olacaktır.

Mesut Barzani ve Barzani ailesinin Kürt kökenli bir Yahudi olduğunu bilmenizi isterim. Irak devletinin ve Saddam’ın yıkılmasında  da büyük rol oynayan Barzani Saddam’ın ölmesi Irak’ın parçalanması sonrası  buradaki askeri ve siyasi gücünü arttırmıştır. Şimdi  düğmeye basacaklardır.

25 Eylül 2017 de referanduma gideceklerini tüm dünyaya duyurdular. Hiçbir ülkenin bunların yanında olmayacağını  Amerika da buna karşı çıksa da aba altından soba gösterecektir. Bu konuda en büyük zararı yine Türkiye görecektir. Etrafımız  ateş çemberidir. Türkiye bu olaya sıcak bakmasa da şuan sessizliğini korumakta.

Aslında Türkiye buradaki sıkıntının ileri boyuta gitmemesi için daha önceden tedbirini almalıydı . Barzani ailesine gereken önemi vermemeliydi . Onları şımartacak tavizler verilmemeliydi. işte sonuç ileri zamanda buralarda da sıkıntılar yaşanacaktır. Iraktaki  iktidar boşluğundan yararlanılarak   burada bir sözde bir kürdistan devleti kurularak başımıza bela ettireceklerdir.

Türkiye’nin  şımarttığı Amerika’nın koltuğunda olan  bu illeti bitirmenin yolları bulunmalıdır. Yakın zamanda yani 25 eylül deki referandum  gerçekleşirse bilin ki orta doğuda yeni bir cephe açılacak ve buralarda isyan savaşları başlayacaktır

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi