MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÜZERİNE

2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÜZERİNE

2023 Haziran’ında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi, sadece Türkiye’nin istikbalini etkilemeyecek, başta eşik olacak. Nem demek istediğimi anlamak için, özellikle 2010’dan bu yana olan biteni iyi okumak gerek. Doğu Akdeniz’i kuşatan Arap Baharı o yıl başlamıştı mesela!  Türk siyasetini kuşatan kaset operasyonları da aynı döneme rastlamaktaydı!

 2011 seçimlerini hatırlayın… Son defa Başbakan seçilen Recep Tayyip Erdoğan, 2023’e hazırlığın ilk mesajını, Türkiye’de 34 sene sonra ilk kez “erken” yapılmayan o seçimde vermişti.  Güvenlik ve ekonomi odaklı büyük adımlarla bu dönem geldi. PKK terörünü bitirtmek için kritik hamlelerde bu süreçte atıldı. Çözüm süreci ilk PKK’ya silah bıraktırma denendi, olmadı.

Ama bu sürecin yararı şu oldu; Kürt milliyetçiliği ile örgütü destekleyen halk devletin iyi niyetini, terör örgütünün gerçek yüzünü gördü.

 Bu sayede 2015’te başlayan kesintisiz ver etkili mücadele, Kürt kökenli vatandaşlarımız büyük çoğunlukta devletin yanında durdu. Milli tank projesi bu süreçte start aldı. Bugün gurur duyduğumuz İHA, SİHA projelerinin temelleri o dönem atıldı. Kale kollarının yapımı, dağı taşı 24 saat gözetleyen ve gerektiğinde otomatik imha eden kamera silah sistemleri bu aralıkta hazırlandı.

 Erdoğan ilk defa halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı oldu.  Başbakanlığa Ahmet Davutoğlu oturdu. Hem PKK, hem FETÖ bu defa umudunu, 7 Haziran 2015’te yapılacak hükümet seçimlerine  bağladı. Sonuç, Türkiye için kaos oldu. Davutoğlu genel başkanlığındaki AK Parti, tek başına hükümet kuracak oya erişemedi. PKK, kaostan istifade çözüm sürecini bozdu, silahlı  ve bombalı saldırdılar yeniden başladı. Hatta daha da ileri gitti, “özerklik” adı altında açıkça Türkiye’yi böldüğünü ifade etti.

 Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sağlam duruşu  sayesinde 1 Kasım 2015’te yeniden sandığa  gitti ve istikrar koalisyon hükümetinin kurulmasını önlendi. 793 asker ve polisimizin yanı sıra yüzlerce sivil vatandaşımızın hayatına mal oaln alçak “özerklik” kalkışmasından bir yıl sonra bu defa FETÖ ülkemizi işgale girişti.  Türkiye 15 Temmuz’daki   bu büyük ihaneti de kahramanlıkla savuşturdu.

 Bölgesel ve küresel gücünü ispatlayan Türkiye’de yapılacak seçimler sadece bizim değil, yakın coğrafyamızın, hatta belki de dünyanın  kaderini yakından ilgilendiriyor. Önümüzdeki en az bir asrı belirleyecek kırılma noktasında bulunuyoruz. Bunu da aşıp tehlikeyi savuşturacağız. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi Cumhur İttifakının zaferiyle sonuçlanacaktır inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi