Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

2018 seçim yılı olacak!

2018 seçim yılı olacak!

2018 Ocak'ta tüm yurtta olduğu gibi Çarşamba'da da Esnaf Odaları seçi startını veriyor. Bu vesile ile de Çarşamba'da 12 Oda Başkanı güven tazeleyecek veya rakipleri ile yarışacaklar. 

Biliyorsunuz seçimli ve rakip çok adaylı kongreler demokrasimizin olmazsa olmazıdır. Esnaf Odalarının seçimlerinin hemen ardından ertelenen Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ticaret Borsasında da seçimleri Mart ya da Nisan aylarında yapılacak.

Çarşamba Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerinin hemen ardından AK Partinin de yerel seçimlere gideceğine inanıyorum. Bu vesile ile diyorum ki; 2018 yılı seçim yılı olacak!...

2018 Yılında Türkiye genelinde ki tüm Oda- Borsa Genel Kurulları yapılacak.  Bu Genel Kurullarda devlet ve hükümetin titizlik içinde sicili temiz isimlerin seçime girmeleri ve seçilmeleri için titiz bir çalışma sürdürüldüğü dedikoduları mevcut.

15 Temmuz Kalkışmasının ardından hükümet ve özellikle Devletin FETÖ temizliğine girmesi ile eş zamanlı olması dikkat çekicidir.

Bu seçim ve kongrelerden sonra AK Parti, FETÖ Temizliğini yaptığına inanarak kalıntıları da seçimlerle temizlemek düşüncesi ile 2018 Yılı Mart yada en geç Kasım ayında erken bir yerel seçim kaçınılmaz görülmektedir.

Erken seçim düşüncesinin nedenlerinin başında Ülke genelinde 6 Büyükşehir Belediye Başkanının görevden alınmaları ve sırada diğer il ve nüfusu büyük ilçe Belediye Başkanlarının alınmasına kaldı.

FETÖ Temizliği ve erken seçimler ihtimali öncesi bazı Belediyeleri adeta hırs bastı. Seçimden önce bitirmek üzere hızla bazı projeleri başladıkları ve süresini de bir yılla sınırlı tutmaları gözlerden ve dikkatlerden kaçmıyor.

O Başkanların dışında görevden alınan 6 Büyükşehir Belediye Başkanlarının yerine gelenlerin icraatları ise daha başka!?.

Yeni başkanlar halkın kalbini kazanan, kucaklayan çıkışları ile gündeme hızlı bir şekilde gelmeye başladılar. Yeni başkanlar, halka eskiler gibi tepeden bakan değil, halkın içinde, onlardan biri gibi gelecekte ki davranış ve düşüncelerini yansıtan olumlu, sevilen icraatlarla koyuldular işe. Bu da onların ve elbette partisine al beni oluşturmaya yetiyor. Bazı medyada bunları şimdiden iyi pompalıyor.  

Gerçi yapılanlar şaşırtmaması imkansız işler. Mesela birisi Su parasını ucuzlatıyor diğeri heykelleri yıkıyor. Bazıları halkın benimsemediği inşaatları durdururken bir başkası eski istenmeyen, şaibeli eski yöneticileri görevden alınıyor.

Referandumda oy kaybeden büyükşehirlerde yeni yapılan hizmetler olumlu yansırken, diğer il ve ilçelerde neden olmasın!?

Sonuç...

AK Parti FETÖ temizliğinin ardından erken seçim derse hiç kimse "Hadi canım." demesin.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi