Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

2017 Yılı Turizm Bilançosu ! (Tatilciler Es geçmeyin Göz gezdirin)

2017 Yılı Turizm Bilançosu ! (Tatilciler Es geçmeyin Göz gezdirin)

2017 nin başlarında yazdıklarımın hepsi ne yazık ki gerçek oldu.

Vatandaş erken rezervasyon döneminde otelini almadı. Ülkemde olay olur param yanar korkusuyla parasını cebinde tutanlar ... Her önüne gelenin acente olduğu dönemde acentelere güveni kalmayıp internetten alıp istediği gibi bir hizmet bulamayıp hayal kırıklığına uğrayanlar ... Son dakika otelini almak isteyip otel kapılarında kalanlar ya da otel kapı fiyatlarıyla şok ve şaşkınlığa uğrayanlar ...

Erken Rezervasyon döneminde otel satışları düşük olduğu için otelcilerde gelecek müşteri kapasitesini göremeyince son dakika zararını gidermek için aile oteli olup single bayları otellerine kabul edip aileleri mağdur edenleri deeee cabası !

Turizmde tam bir fiyasko yıl.

Haberlerde oteller dolmuş taşmış görüyorsunuz ama arka planda yaşanalardan birçoğumuz habersisiz.

Peki kimde kabahat?

Vatandaş bir takım bahanelerle gerçekten haklı, Acenteler kazanamamış kan ağlıyor gerçekten haklı, Oteller batmamak için önüne geleni otele alıyor, e onlarda haklı! ... Herkes haklı gibi değil mi?

Kabahat 2017 yılı için sağlam bir Turizm Strateji Planı yapmayan Turizm Yöneticilerinde!

2016 yılından sonra İç Turizme yönelmek ve yerli turisti kazanmak için çalışmak gerekirdi. Tam tersi fiyatlar turist gelecek düşüncesiyle yüksek çıkıldı. Dünya devletleri bu kadar karışıkken hiç kimse yarın nerde ne olacağını bilemezken bu kadar fiyatları uçurmaya  gerek varmıy dı? yoktu.

Yerli turisti kazansaydı Ülkem kendi içinde turizmi dört dörtlük döndürürdü. Yerli Turistte yurt dışına parasını taşımazdı.

Erken rezervasyon sigortası halen halkımız tarafından tam olarak bilinmiyor.

Çünkü teknolojinin esiriyiz. Teknolojiyle bilgiye ulaşmayı değil, kulaktan ulaşmayı tercih ediyoruz. 

ŞİMDİ BANA KULAK VERİN!

2018 yılında tatilini garantiye almak, bütçesini son dakikaya kalıp aşmak istemeyenler; erken rezervasyon döneminde sigortalı olarak otelinizi alın. Sigorta herşeye karşı güvenceniz olup %1 kadar cüzzi bir bedeldir. Paranızı olağanüstü durumlarda geri almanız garantidir. Vazgeçersenizde tatilinize 3 gün kalana kadar paranızı geri almak hakkınızdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeşim SARITAŞ Arşivi