2016-2017'DE EĞİTİM YATIRIMLARI %24 ARTACAK

2016-2017DE EĞİTİM YATIRIMLARI %24 ARTACAK
Son yıllarda eğitimdeki çıtayı yükseltme gayreti içinde olan Terme'de yeni eğitim öğretim yatırımları sağlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitim yatırımlarının %24 artacağını belirtti.

Son yıllarda yapılan eğitim yatırımları ile birlikte derslik, yurt, ekipman ve donanım ihtiyacının giderilmesinde %25'lik ciddi bir artış olduğunu vurgulayan Terme Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, 2016-2017 yılı içerisinde toplulaştırılmış eğitim yatırımlarının milli eğitim yatırım programına dahil edilerek çalışmaların başladığını söyledi.

 

YATIRIMLAR EĞİTİMDE YÜZ GÜLDÜRECEK

Şuan ilçemizde 6 tane okul yapılmasının planlandığını söyleyen Özer Ersoy “Bunların 2 tanesini önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Belediye Başkanımız Şenol Kul'un annesinin adına yaptıracağı Özel Eğitim Uygulama İş Okulu, yeni yapılan Devlet Hastanesinin arkasında 11 m2'lik alana yapılacak. Arsayla ilgili hiçbir sorun yok. Belediye yol çalışmalarını tamamlamak üzere. Projesi bitim aşamasındaki okulun inşaatı bir iki aya kadar başlayacak. Bir ve ikinci kademelerden oluşan 8 derslikli okulda yaklaşık 63 orta ve ileri düzeyde engelli öğrenci eğitim görecek.”dedi.

 

Ersoy, ayrıca 2016-2017 eğitim öğretim yılında Terme merkez ve mahallelerinde Milli Eğitim Yatırım Programı Toplulaştırılmış Proje detaylarını şu şekilde sıraladı:

Bahçelievler Mahallesinde Soğancılar tarafından yaptırılan okulu Eylül ayına yetiştirilmeye çalışıyoruz.

 

Çay Mahallesinde yer alan TMO Deposunun bulunduğu 3800 m2'lik alanda 24 derslikli İmam Hatip Okulu yapılması planlanıyor. Nisan ayında ihalesi yapılacak.

Sarayköy Mahallesinde 16 derslikli Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek) inşaatına başlanacak. Okulun 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete geçmesi hedefleniyor.

Sarayköy Mahallesinde hayırsever Burhan Kır tarafından 32 derslikli Temel Kır Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi okulunun inşaatının temeli bu hafta atılacak.

Kozluk'taki OMV Fen Lisesi tamamlandı. Mayıs ayında bakanlık tarafından açılışı yapılacak.

 

Çay Mahallesi Anafartalar Ortaokulu bahçesinde inşaatı tamamlanan dört derslikli anaokulu 2015-2016 yılında öğrenci kabulüne başlayacak.

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine (Endüstri Meslek) 12 derslik ve 2 işlikten (atölye) oluşan bina inşaatı başlayacak.

 

Özer Ersoy tüm bu yatırımlara ilaveten yine bir hayırsever tarafından İlçemiz Saray Mahallesinde yıkımı yapılan binanın yerine 180 kapasiteli kız yurdu yapılması konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Ayrıca ismini daha sonra açıklayacağı bir hayırsever tarafından yeni yapılacak bir okula isim karşılığında, Cumhuriyet ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine 1 yemekhane, 1 konferans salonu ve 8 derslikli 4 katlı bir ek bina yapılacağını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Terme’de son günlerde eğitim yatırımlarında adeta patlama yaşandığına dikkat çekerek yatırımların hızlanmasında ve ilçeye kazandırılmasında emeği geçen, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, Ak Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’e, Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Kamuran Özden’e, Terme Kaymakamı İlyas Gün’e, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’e, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç’a, hayırsever Burhan Kır’a emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel