2015 YILI ÇKS BAŞVURULARIN DA SONA GELİNİYOR

2015 YILI ÇKS BAŞVURULARIN DA SONA GELİNİYOR
Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, "2015 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2014 tarihinde başlamış ve 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecektir" dedi

HABER-FOTO: Kenan GÜN- Nuri Oğuzhan ŞEKER

Konuyla ilgili açıklama yapan Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, "27 Mayıs 2014 tarih ve 29012 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nin 6.  Maddesinin (2) bendi ile  ÇKS Genelgesinin (2014/1) 19 uncu Maddesi gereğince  2015 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül  2014 tarihinde başlamış olup 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecektir "dedi.

Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, "Çiftçiler bu süreler içerisinde yapacakları başvurularında 2015 üretim yılı için hâlihazırdaki ve planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan edeceklerdir. Çiftçiler tarafından beyan edilen bu bilgiler sisteme kaydedilecektir. Çiftçiler tarafından beyan edilen ve ÇKS ye kaydedilen araziler üzerinde meydana gelen üretim bilgisi değişikliklerine ilişkin güncellemeler için çiftçi başvuruları 15 Mart 2015 tarihinde başlayacak ve 15 Mayıs 2015 tarihinde sona erecektir" diyerek açıklamasını şöyle tamamladı.

cks2.jpg

Akman, "Bunun yanı sıra mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişikliklerine ve birinci üretimden sonraki ürün ekim/dikimlerine ilişkin çiftçi başvuruları ise üretim yılı içerisinde yapılabilecektir.  2015 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül  2014 tarihinde başlamış olup, 31 Aralık 2014 tarihinde sona ereceğinden çiftçilerimizin ilçe müdürlüğümüze gelerek dosyalarını yaptırmaları gerekmektedir. Tarımsal desteklemelerden faydalanabilmek için çiftçilerimizin bu işlemleri belirtilen tarihler arasında mutlaka yapmaları gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki verilen bu desteklemeler çiftçilerimizin girdi maliyetlerinin düşmesinde önemli rol oynamaktadır. İlçe Müdürü Osman Akman, bu konuya çiftçilerimizin hassasiyet göstermesini ve 31 Aralık 2014 tarihi mesai bitimine kadar başvurularını İlçe Müdürlüğüne yapmaları gerekiyor".

cks1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber