2014 Dünya Kupası’nın enleri

2014 Dünya Kupası’nın enleri
Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nın gol kralı Kolombiya'nın 23 yaşındaki genç futbolcusu James Rodriguez oldu.

2014 Dünya Kupası ayrıca çıkan 8 kırmızı kart ile 1986’dan beri en az kırmızı kart gösterilen turnuva oldu.

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Kolombiyalı futbolcu James Rodriguez gol kralı olurken, Brezilyalı futbolcu Thiago Silva sahaya çıktığı 6 maçta rakiplerine yaptığı sert müdahaleler sebebiyle hakem tarafından 3 kez sarı kart ile cezalandırıldı.

GOL KRALI RODRİGUEZ
Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Kolombiya'nın 23 yaşındaki genç futbolcusu James Rodriguez, oynadığı 5 maçta attığı 6 gol ile gol kralı olurken, Alman futbolcu Thomas Müller sahada kaldığı 682 dakikada rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Brezilya'nın yıldız futbolcusu Neymar ise 5 maçta rakip ağları 4 kez havalandırdı.
Ayrıca Arjantin'in yıldız futbolcusu Messi ve Hollandalı futbolcu Robin Van Persie'de rakip ağları 4 kez havalandırdı.

EN ÇOK GOL ATAN TAKIM ALMANYA
Dünya Şampiyonu Almanya, oynadığı 7 maçta 18 kez rakip fileleri havalandırırken, Hollanda ise 15 kez havalandırdı. Turnuvanın sürpriz takımlarından Kolombiya ise rakip takımın ağlarını 12 kez havalandırdı.
Ev sahibi Brezilya ise rakip kaleyi 11 defa havalandırdı. Turnuvada Honduras, İran ve Kamerun rakip takıma birer kez gol atabildi. İtalya ve İngiltere rakip takımın ağlarını 2 kez havalandırabildi.

EN ÇOK FİNAL OYNAYAN TAKIM ALMANYA
Dünya Kupası'nda Almanya, 8. kez final oynamış ve turnuvanın en çok final oynayan takımı olmuştu. Almanya 8 kez final oynamasına rağmen 4. yıldızı bu sene elde ettiği şampiyonlukla takabildi. Bu sene Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Brezilya 7 kez final oynama heyecanı yaşadı. Bu oynadığı 7 karşılaşmanın 5'inde kupayı elde eden Sambacılar, en çok final oynayan ikinci takım oldu. 4 şampiyonluğu bulunan İtalya ise 6 kez final oynama heyecanı yaşadı.
Dünya Kupası tarihi boyunca ilk defa CONCACAF (Kuzey ve Orta Amerika) üyesi 3 takım gruptan çıktı. A Grubu'nda mücadele eden Meksika ikinci olarak gruptan çıktı. Ölüm Grubu'nda bulunan Kosta Rika sürpriz yaparak gruptan lider olarak çıkmıştı. ABD ise grubundan ikinci olarak çıkarken, Honduras ise grubunda puansız olarak ülkesine geri döndü. Ayrıca kupa tarihinde 1986 yılından bu yana ilk defa sadece 6 Avrupa ülkesi gruplardan çıkma başarısı gösterdi. Bunlar Almanya, Belçika, Fransa, Yunanistan Hollanda ve İsviçre oldu. Dünya Kupası'nda gruptan lider çıkan takımların tamamı çeyrek finale de yükseldi.
ABD'nin tecrübeli file bekçisi Tim Howard son 16'da karşılaştıkları Belçika maçında 16 kurtarış yaparak, bir maçta yapılan en fazla kurtarış sayısına ulaştı.

EN ÇOK SARI KART GÖREN FUTBOLCU
Brezilyalı futbolcu Thiago Silva oynadığı 6 maçta 3 sarı kart görürken, Meksikalı futbolcu Jose Vazquez oynadığı 3 maçta 2 sarı kart gördü. Uruguaylı Diego Lugano ise 2 sarı kart gördü.
Ayırca, Alexandre Song, Ante Rebic, Antonio Valencia, Claudio Marchisio, Maximiliano Pereira, Pepe, Steven Defour turnuvada kırmızı kart gören futbolcular oldular.

ASİST KRALI TONİ KROOS
Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Toni Kroos ve Kolombiyalı futbolcu Juan Cuadrado yaptıkları 4 asist ile asist kralı olurken, Alman futbolcu Thomas Müller 3, gol kralı James Rodriguez ise 2 asist yaptı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir