2013’ün Türkiye’sinde Çarşamba’dan okul manzaraları

2013’ün Türkiye’sinde Çarşamba’dan okul manzaraları
Geçtiğimiz yıl Çarşamba’da hizmete açılarak eğitim öğretime başlanan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun bodrum katının su bastı

 

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Çarşamba’da geçtiğimiz yıl hizmete açılarak, eğitim öğretimine başlanan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda sorunlar bitmek bilmiyor. Çarşamba’nın birçok yerinde sıklıkla karşılaşılan manzaraların bir yenisi de yeni Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda gerçekleşti. Okulun bodrum katını su bastı. Okulun bodrum katında yer alan kazan dairesinde ve sığınak alanı içerisinde yaklaşık 30 santimetreyi bulan su yüksekliğinden kaynaklı bir süre kaloriferler yakılamadı.

Çarşamba’nın kanalizasyon hatlarındaki sorunlardan kaynaklı okullarda sıklıkla yaşanan su baskınları velilere ve okul yöneticilerini çileden çıkardı. Su baskınlarının özellikle okullarda meydana gelmesinin nedeni olarak, okul inşaatlarında zeminden düşük kotta inşa edilen bodrum katlarında yer alan su giderlerinden kanalizasyon suyunun geriye vermesi olarak gösterildi.

Çarşamba Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı İrfan Aybudun okullarının daha önce de su baskınlarına maruz kaldığını belirtirken okullarının yapılmasının üzerinden sadece bir yıl geçmesine rağmen bu tarzda sıkıntıların yaşanmasının nedeninin okulun yapımında planlama hatasının olabileceğini dile getirdi. İrfan Aybudun suyun tahliyesiyle alakalı gerekli yerlerle irtibat kurduğunu fakat hiçbir çalışma yapılmadığını suyu kendi imkanları ile tahliye etmeye çalıştıklarını belirtti. Aybudun, su baskınının nedenini de bodrum kattaki su giderlerinden kanalizasyon suyunun geriye basması olarak değerlendirdi.

Aybudun, öğrenci velileri olarak çocuklarının bu durumdan etkilendiğini su baskınından dolayı okulun kaloriferlerinin uzun süre yakılamadığını ve öğrencilerin soğukta ders görmek zorunda kaldıklarını belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber