2013 Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2013 Bütçesi TBMM Genel Kurulunda
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada terör örgütüne yönelik, "Terör örgütü de çok iyi biliyor ki, eğer o çocuklar okurlarsa, okula giderlerse, dağa çıkmayacaklar"

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada terör örgütüne yönelik, "Terör örgütü de çok iyi biliyor ki, eğer o çocuklar okurlarsa, okula giderlerse, dağa çıkmayacaklar" derken, BDP için de, "Özellikle o çocukların eline o taşı, o molotofu veren, buna sessiz kalan siz değil misiniz? Bütün bunların yanında siz değil misiniz o çocukları yokluğa, yoksulluğa mahkum eden?" diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2013 yılı bütçesiyle ilgili olarak TBMM Genel Kurulu’nda hükümet adına konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Genel Kurul salonunda bulurken, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak’ın ise salonda olmadığı görüldü. Bütçe görüşmeleri sırasında ayrıca zaman zaman Başbakan Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun sorularına cevap verdiği konuşmalarında Genel Kurul salonu hareketlendi. Bazı CHP'li milletvekillerinin Başbakan Erdoğan konuşurken laf atması üzerine AK Parti sıralarından da CHP'ye yönelik tepkiler yükseldi.

 “O ÇOCUKLARIN ELİNE MOLOTOFU VEREN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?”

Terör konusuyla ilgili olarak BDP grubunu da eleştiren Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle o çocukların eline o taşı, o molotofu veren, özellikle bunu söylüyorum; buna sessiz kalan siz değil misiniz? Bütün bunların yanında siz değil misiniz o çocukları yokluğa, yoksulluğa mahkum eden? Bizim şuanda Güneydoğu, Doğu bu bölgedeki yatırımlarımızın 10 yılda toplam bedeli eski rakamla 37 katrilyona ulaşmıştır. Bütün bu yatırımlar bu bölgede yapılıyor. Bunlar Cumhuriyet tarihinde görülmemiş adımlardır, alt yapısıyla, üst yapısıyla.”

 “KARNEYİ MİLLET VERİR KILIÇDAROĞLU”

Başbakan Erdoğan konuşmasının bir bölümünde ise CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Kendisinden önceki konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun hükümetin çalışmalarına ilişkin karne benzetmesine gönderme yapan Başbakan Erdoğan, “Ekonomimiz geride bıraktığımız 10 yıl içinde 7 farklı seçimde milletimizin huzuruna çıktı, ve milletimizden tam not aldı. Sayın Kılıçdaroğlu karneyi millet verir millet. Biz milletin verdiği karneye bakarız” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir