2. AB GENÇLİK FORUMU SAMSUN’DA BAŞLADI

2. AB GENÇLİK FORUMU SAMSUN’DA BAŞLADI
Türkiye’nin yedi farklı ilinden 75 üniversite öğrencisi, AB Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri Ağı işbirliğinde ikincisi düzenlenen, “Avrupa Birliği Gençlik Forumu Etkinliği” çerçevesinde Samsun’da bir araya geldi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet göstermekte olan Samsun AB Bilgi Merkezi’nin Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında her yıl Türkiye’de düzenlenen Gençlik Forumları’nın ikincisi Samsun’da başladı. Proje kapsamında, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Erzurum, Van, Hakkari ve Samsun olmak üzere Türkiye’nin yedi farklı ilinden 75 üniversite öğrencisi 1-3 Nisan 2014 tarihinde Samsun'da düzenlenecek olan Avrupa Birliği Gençlik Forumu etkinliği için bir araya geldi.

AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı François Naucodie, basın ve akademik camia temsilcilerini bir araya getirecek etkinliğin ilk günü öğrenciler Yelken Kulüp’te düzenlenen beden müziği atölye çalışmasına katıldı. Katılımcı öğrenciler, Body Müzik Eğitmenleri Timuçin Gürler ve Ayşe Akarsu ile birlikte oldukça eğlenceli vakit geçirdiler. Üniversite öğrencileri, 2 ve 3 Nisan tarihlerinde ise, “AB’de Temel Haklar”, “Yerel ve Ulusal Kimlik”, “Kişisel Kimlik” konularında düzenlenecek eğitim oturumlarına katılacak ve bu konuları atölye çalışmalarında tartışacaklar.

Moderatörlüğünü Kaan Yakuphan’ın yapacağı forumda sanatçılar, farklı dini ve etnik grup temsilcileri ve öğrenciler, “Haklarım ve Kimliğim” konulu tartışmalara katılacak ve elektronik oylama sistemi ile gerçekleştirilecek anket sonuçlarını değerlendirecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz